20.4.2018

Otteluennakko: FC Inter-TPS

FC Inter-TPS
Otteluennakko

Kolme edellistä joukkueiden välistä ottelua Veikkausliigassa:

2014
FC Inter-TPS 2-1
FC Inter-TPS 3-2
TPS-FC Inter 1-6

Turun derby palaa Veikkausliigan ohjelmistoon ensimmäistä kertaa sitten syyskuun 2014 huomenna lauantaina, kun Inter isännöi liigakartalle palannutta TPS:aa. Ottelu alkaa Veritas Stadionilla kello 16.00.

Kumpikin joukkueista on pelannut ennen huomista derbyä kaksi ottelua tämän kauden Veikkausliigassa. Inter on voittanut omista pelaamistaan otteluista toisen (PS Kemi) ja hävinnyt kauden avauspelin VPS:lle. Vierasjoukkueen statuksella pelaavalle TPS:lle kauden alku on ollut vaikea. Takkiin on tullut molemmissa pelatuissa otteluissa.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta on huomenna ensimmäistä kertaa mukana taistelussa Turun herruudesta. Hän myöntää, että näissä peleissä on extra-latausta mukana, eikä pelaajien motivoinnin kanssa ole vaikeuksia.

– Näihin otteluihin on helppo valmistautua. Pelaajani ovat motivoituneet hyvin ollakseen parhaimmillaan huomenna. Haluamme olla parhaimmillamme seuran, kannattajiemme, perheiden ja meidän itsemme takia, sanoo Piccareta.

Interin pelaajatilanne huomiseen otteluun lähdettäessä on hyvä. Loukkaantuneiden kirjoilla on enää vain Niko Markkula.

– Nämä ovat otteluita, joissa kaikki haluavat olla mukana. Meillä on pelaajien suhteen nyt hyvä tilanne ja olen varma, että pelaajat jotka ovat mukana kokonpanossa antavat parhaimpansa kentällä, toteaa Inter-luotsi.

Paikallisvastustajat tuntevat varmasti toisensa. Joukkueet jakavat saman pukukoppikäytävän ja harjoittelevat samalla kentällä. Tämän myöntää myös Piccareta.

– Tunnemme heidät hyvin. Heidän joukkue on luotu kunnioittamani valmentajan toimesta pelaajilla, jotka sopivat hyvin heidän tapaansa pelata, muotoilee Piccareta.

Jos TPS:n pelaajarunko on ollut pitkään sama, niin Inter on vastaavasti rakentamassa uutta. Joukkueen kehitys on Piccaretan mukaan hyvässä vaiheessa.

– Me olemme muuttuneet paljon, mutta näen jo nyt päivittäin harjoituksissa, kuinka joukkueesta tulee yhtenäisempi. Olemme tällä hetkellä joukkue isolla J:lla, toteaa Piccareta.

Juuri yhtenäisyys tulee Piccaretan lopulta ratkaisemaan lopulta paljon otteluita.

– Yhtenäisyyden pitää olla meidän vahvuus, kuten se on ollut jo monta kertaa tällä kaudella. Huomenna kysymys on enemmän sydämestä kuin taktiikasta, päättää Inter-luotsi.

Kauden ensimmäinen Turun derby pelataan siis lauantaina Veritas Stadionilla kello 16.00.