13.8.2017

Otteluennakko: FC Inter-SJK

Inter pelaa Veikkausliigaa kotikentällä Veritas Stadionilla huomenna maanantaina. Vieraaksi kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu SJK.

Inter ja SJK kohtaavat toisensa toisen kerran tällä kaudella. Kesäkuun alussa Seinäjoella Inter vei ottelun nimiinsä puhtaasti 0-3. Maaleista tuolloin vastasivat kaksi maalia tehnyt Benjamin Källman ja loppulukemat viimeistellyt Macoumba Kandji.

Sarjataulukossa Inter on heti kuudentena olevan SJK:n perässä. Joukkueiden ero on vain kaksi pistettä. Täysi pistepotti olisi molemmille joukkueille tarpeen, mikäli ne haluavat taistella vielä mitalisijoista.

Huomiseen otteluun kumpikin joukkue lähtee tappio alla. Inter hävisi hyvistä otteista huolimatta FC Lahdelle 1-0. SJK sen sijaan kärsi kotikentällä todellisen selkäsaunan, kun Veikkausliigaa johtava HJK nuiji seinäjokelaiset maanrakoon 0-6 -voitolla.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta lähtee huomiseen otteluun luottavaisena. Joukkueen pelaaminen on ottanut askeleita eteenpäin kahdessa edellisessä ottelussa.

– Olen tyytyväinen siihen, mitä pelaajat ovat esittäneet kentällä. Olemme käyneet lyhyessä ajassa paljon asioita läpi ja pelaajat ovat sisäistäneet niitä hyvin. Lahti-ottelu oli tappiosta huolimatta meiltä ihan hyvä esitys, joten siltä pohjalta voimme lähteä huomiseen peliin luottavaisin mielin, sanoo Piccareta.

Interin kahdesta edellisestä ottelusta on paistanut kateissa aiemmin ollut peli-ilo ja hyvä tekemisen meininki. Piccareta on koko ajan korostanut peli-ilon merkitystä joukkueelle. Jos pelaajat nauttivat pelaamisesta, niin tulosta alkaa tulla varmasti.

– Haluan, että pelaajat uskaltavat yrittää asioita. Totta kai meillä on nyt tietty pelitapa, mutta sen sisällä on vapaus toteuttaa itseään. Meillä on pelaajia, jotka pystyvät tähän. Sitä kautta he auttavat parhaiten myös joukkuetta, korostaa Piccareta.

Interin kokoonpanosta ovat sivussa vammojen takia Mika Ojala, Njazi Kuqi, Niko Markkula ja Kevin Mombilo. Pelikieltoja joukkueella ei ole.

Veikkausliigan ottelu FC Inter-SJK pelataan siis huomenna maanantaina huippukuntoisella Veritas Stadionin nurmella kello 18.30 alkaen.