27.6.2016

Otteluennakko: FC Inter-SJK

Inter ja SJK kohtaavat toisensa huomenna tiistaina Veritas Stadionilla pelattavassa Veikkausliigan ottelussa. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Huominen ottelu on peruja Veikkausliigan avauskierrokselta huhtikuun alusta, jolloin Veritas Stadionin nurmimatto ei ollut vielä pelikunnossa. Ottelu jouduttiin siis lopulta siirtämään huomiselle päivälle.

Inter ja SJK ovat kohdanneet toisensa jo kerran tällä kaudella. Seinäjoen Keskuskentällä toukokuun alussa pelatun tasaisen ottelun vei lopulta nimiinsä SJK Roope Riskin maalilla 1-0.

Juuri tuosta SJK-ottelusta alkoi Interin vaikea jakso, jonka aikana se on onnistunut voittamaan pelaamistaan kahdeksasta ottelusta vain kaksi. Tappiota näistä peleistä on tullut kuusi.

Yhden näistä tappioista Inter kärsi reilu viikko sitten KuPS:lle. Tuossa ottelussa Inter oli pitkään voitossa kiinni, mutta ihan lopussa oma huolimattomuus maksoi pisteet.

– Puolustuspelaamisen pitää olla riskitöntä lähellä omaa maalia. Kuopiossa hölmöilimme itse ottelun lopussa, minkä seurauksena lopulta hävisimme ottelun. Tulevaisuudessa meidän täytyy pystyä pelaamaan vain huolellisemmin ottelun ratkaisuhetkillä, välttääksemme KuPS-pelin kaltaiset tapahtumat, korostaa joukkueen valmentaja Jami Wallenius.

Vaikka Inter KuPS:lle lopulta hävisikin, niin tästä huolimatta joukkueen pelaaminen oli pitkiä jaksoja hyvää ja peli täysin kontrollissa. Myös Inter-luotsi Wallenius on tyytyväinen joukkueen pelaamisen selvään parantumiseen viime otteluissa.

– Menemme pelillisesti parempaan suuntaan koko ajan. Pyrimme pelaamaan aktiivista ja vauhdikasta peliä puolustamista unohtamatta. SJK on hyvä joukkue ja vaikea vastustaja. Heitä on kuitenkin turha pelätä, sillä pystymme varmasti hyvällä pelaamisella voittoon myös heistä, sanoo Wallenius.

Varmuudella huomisesta ottelusta ovat sivussa Oskari Qvick, Adama Tamboura ja Pape Sow. Henri Lehtonen, Henrik Moisander ja Guy Gnabouyou kuntoutuvat hyvää vauhtia, mutta huominen SJK-ottelu taitaa tulla heille vastaan liian aikaisin.

Veikkausliigaottelu Interin ja SJK:n välillä pelataan siis huomenna tiistaina Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.