24.8.2018

Otteluennakko: FC Inter-RoPS

FC Inter-RoPS
Otteluennakko

Joukkueiden väliset kolme edellistä ottelua Veikkausliigassa:

2018
RoPS-FC Inter 0-1
FC Inter-RoPS 3-3

2017
RoPS-FC Inter 4-2

FC Inter jatkaa Veikkausliigan otteluitaan lauantaina Veritas Stadionilla. Ottelu Rovaniemen Palloseuraa vastaan alkaa kello 17.00.

Oman leimansa otteluun antaa kumpaakin seuraa edustaneet pelaajat ja valmentajat. Interin valmennusjohdosta John Allen, Kari Virtanen ja Jani Meriläinen ovat kaikki edustaneet RoPS:aa pelaajina. Allen ja Virtanen ovat myös toimineet kummankin seuran päävalmentajina.

RoPS:n riveistä löytyy myös edelleen paljon Inter-taustaisia pelaajia. Sinimustassa pelipaidassa ovat pelanneet Juuso Hämäläinen, Vahid Hambo ja Erfan Zeneli.

Inter ja RoPS ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Keväällä Veritas Stadionilla pisteet tasattiin maali-iloittelussa 3-3 tuloksella. Heinäkuussa Rovaniemellä Inter haki vastaavasti täyden pistepotin Daniel Kamyn maalilla.

Rovaniemen Palloseuraa kausina 2010 ja 2011 valmentanut John Allen nostaa RoPS:n käynnissä olevan Veikkausliigakauden joukkueeksi jo tässä vaiheessa.

– Meillä on iso ottelu edessä huomenna. Saamme vastaan RoPS:n, joka on mielestäni jo nyt kauden 2018 joukkue. He ovat toisena sarjataulukossa ja taistelevat vielä jopa mestaruudesta, kehuu Allen.

Lauantaina Veritakselle vieraaksi saapuvan lappilaisjoukkueen vahvuudet ovat Allenin tiedossa.

– He ovat todella hyvin organisoitu ryhmä, jonka joukkuepelaaminen on vahvaa. Tämän lisäksi heillä on laatupelaajia eri pelipaikoilla, tietää Allen.

Vaikka RoPS onkin sarjataulukon perusteella ennakkosuosikki huomiseen otteluun, lähtee Inter päävalmentaja Allenin mukaan luottavaisesti hakemaan ottelusta hyvää tulosta.

– Olemme onnistuneet hyvin heitä vastaan tällä kaudella. Keväällä lopun huolimaton pelaaminen maksoi meille voiton. Kesällä Rovaniemellä me vastaavasti voitimme heidät, vaikka RoPS peliä hallitsikin. KuPS-tappiosta huolimatta meillä on hyvä vire päällä, minkä perusteella odotamme luottavaisena huomista, sanoo Allen.

Huominen ottelu on Interille siinä mielessä vedenjakajaottelu, että voitolla joukkue pitää realistiset mahdollisuudet yllä taistelussa pronssimitalista. Tämän tiedostaa myös Allen.

– Vain voitto pitää meidän mahdollisuudet yllä taistelussa sijoista kolmesta viiteen. Huomenna teemme kaiken voiton eteen, päättää Allen.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna pikku kolhujen takia Mikko Kuningas ja Arttu Hoskonen. Pitkäaikaispotilas Tatu Varmanen on myös edelleen esivussa.

Veikkausliigaottelu FC Inter-RoPS pelataan siis Veritas Stadionilla lauantaina kello 17.00 alkaen.