Otteluennakko: FC Inter-RoPS

11.4.2017

Veikkausliigakausi alkaa Interin osalta huomenna keskiviikkona Rovaniemen Palloseuraa vastaan pelattavalla ottelulla. Erotuomari Mikko Mörön alkuvihellys käynnistää ottelun kello 18.30.

Huominen ottelu on kummallekin joukkueelle ensimmäinen tämän kauden Veikkausliigassa. Päävalmentaja Shefki Kuqi muistuttaakin, että ensimmäisessä ottelussa kaikki on mahdollista. Varsinaista ennakkosuosikkia ei ole.

– Kauden avausottelu on aina erikoislaatuinen tapahtuma ja sillä on iso merkitys. Voimasuhteita ei oikein voi ennakoida ja mitä vaan voi tapahtua, toteaa Kuqi.

Yksi asia, mistä Inter voi saada hyötyä on luonnonnurmi, josta Rovaniemellä voidaan tähän aikaan vuodesta vaan haaveilla. Inter on sen sijaan päässyt harjoittelemaan jo Kupittaan harjoituskentillä.

– Olemme päässeet harjoittelemaan muutaman kerran nurmella ja uskon, että siitä voi olla hieman etua meille huomenna. Sen varaan ei kannata kuitenkaan laskea mitään, sanoo Kuqi.

Huominen päättää lopulta myös Suomessa joskus ikuisuudeltakin kestävän Pre-seasonin. Kuqin mukaan joukkue on tehnyt loistavasti talven ja kevään aikana.

– Pelaajat ovat tehneet upeasti töitä talven aikana. Olemme varmasti valmiita huomenna, lupaa Kuqi.

Veritas Stadionille huomenna vieraaksi saapuva RoPS on kokenut melkoisen muodon muutoksen viime kaudesta. Yksi asia tuskin kuitenkaan muuttuu. Joukkueen valmentaja Juha Malisen joukkueet pelaavat aina aktiivista peliä.

– RoPS on muuttunut viime kaudesta. Olemme scoutanneet heidän pelaamistaan ja olemme tietoisia siitä. Malisen joukkueet pelaavat aina aggressiivisesti ja aktiivisesti, tietää Kuqi.

Inter-luotsin mukaan myös Inter-pyrkii aktiiviseen ja aggressiiviseen peliin.

– Siellä on vähän kuin kaksi terrieriä kentällä. Katsotaan, kumpi poistuu voittajana, päättää Kuqi.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna vammojen takia Kalle Kauppi, Arttu Hoskonen, Lucas Garcia, Kosta Manev ja Petros Kanakoudis.

Veikkausliigaottelu Inter-RoPS pelataan siis huomenna keskiviikkona Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.