Otteluennakko: FC Inter-RoPS

16.10.2016

FC Interin taistelu Veikkausliigan suoran säilyjän paikasta jatkuu huomenna maanantaina Veritas Stadionilla. Kello 18.30 alkavassa ottelussa vastaan asettuu vielä mitaleista taisteleva Rovaniemen Palloseura.

Huomisessa ottelussa kupletin juoni on selvä. Kumpikin joukkue tarvitsee voiton. RoPS pitääkseen ohuet mitalisaumat elossa ja Inter noustakseen pois karsijan paikalta. Toisaalta kumpikin joukkueista tarvitsee apuja myös muilta joukkueilta, sillä ihan omissa käsissä joukkueiden tavoitteet eivät ole.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti. Kummatkin näistä otteluista on voittanut RoPS, joten nyt olisi jo siinä mielessäkin revanssin paikka.

Inter on pelannut kuusi viimeistä ottelua ilman tappiota. Tästä huolimatta päävalmentaja Shefki Kuqi vaatii joukkueelta enemmän. Varsinkin joukkueen edellisestä PS Kemi-ottelusta joukkueella on parannettavaa melkoisesti.

– Se oli meiltä heikoin peli. Liike ja pallollinen pelaaminen olivat olematonta ja hidasta. Näitä asioita pitää pystyä parantamaan huomiseksi, vaatii Kuqi.

Interin tilanne sarjataulukossa on siis tukala. Joukkue on kaksi pistettä viimeisellä suoran säilyjän paikalla olevaa HIFK:ta perässä. Kuqin mukaan tilanne vaatii voittoja.

– Meillä on kaksi ottelua jäljellä vielä. Tavoitteena on voittaa niistä molemmat ja katsoa mihin se riittää, sanoo Kuqi.

Interin lähtökohdat pelaajien suhteen otteluun ovat hyvät. Joukkue selvitti PS Kemi-ottelun ilman loukkaantumisia.

– Meillä ei ole hirveästi loukkaantumisia, joten siinä mielessä lähtökohdat ovat huomiselle hyvät. Kentälle juoksee varmasti 11 nälkäistä ja voitontahtoista pelaajaa, lupaa Kuqi.

Interin kokoonpanosta puuttuu huomenna varoitustiin täyttymisen takia Petros Kanakoudis. Vammojen takia sivussa ovat Henrik Moisander, Pape Habib Sow, Oskari Qvick ja Alban Ferati.

Veikkausliigan ottelu Interin ja RoPS:n välillä pelataan siis huomenna Veritas Stadionilla kello 18.30.