11.6.2018

Otteluennakko: FC Inter-PS Kemi

FC Inter-PS Kemi
Otteluennakko

Joukkueiden väliset kolme edellistä ottelua Veikkausliigassa:

2018
PS Kemi-Inter 2-4

2017
PS Kemi-Inter 1-5
PS Kemi-Inter 2-1

Veikkausliiga jatkuu maaottelutauon jälkeen jälleen huomenna tiistaina. Inter pelaa oman ottelunsa kotikentällään Veritas Stadionilla PS Kemiä vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30.

Inter-leirissä viimeiset vuorokaudet ovat olleet melkoista myllerrystä, kun joukkueen valmennusvastuun viime elokuusta asti kantanut Fabrizio Piccareta jätti seuran omasta tahdostaan. Seura reagoi tilanteeseen nopeasti ja siirsi valmennusvastuun Piccaretan kakkosmies John Allenille. Uutena miehenä joukkueen valmennustiimiin tueksi tulee paljon nähnyt ja kokenut Kari Virtanen.

Interin uunituore päävalmentaja Allen myöntää viime päivien olleen yhtä haipakkaa. Eilisen A-junioreiden ottelun jälkeen hän on voinut kääntää katseen täysin huomenna pelattavaan PS Kemi-otteluun.

– Täytyy myöntää, että viimeiset vuorokaudet ovat olleet melkoisen hektisiä. Eilisen A-junnujen pelin jälkeen olen voinut täysin alkaa keskittyä edustusjoukkueeseen ja huomiseen otteluun PS Kemiä vastaan, sanoo Allen.

Inter on harjoitellut Allenin ja Virtasen johdolla kaksi kertaa. Inter-luotsi Allenin mukaan meno treenikentällä on ollut vauhdikasta. Kiitoksen tästä saavat sekä pelaajat että muu valmennusjohto, joka on lyönyt yhdessä osaamisensa likoon.

– Meno treenikentällä on ollut hyvä, kiitos pelaajille siitä. Myös koko valmennusryhmä on ollut tässä tosi ammattimainen ja antanut täyden tuen ja laittanut yhdessä oman osaamisensa likoon, kehuu Allen.

Interin vastustajaksi Veritas Stadionille saapuu huomenna siis PS Kemi. Allen muistuttaa heti alkuun Kemin kehittyneen siitä joukkueesta, jonka Inter kohtasi huhtikuussa Rovaniemellä.

– Kemi ei varmastikaan ole sama se sama joukkue, minkä kohtasimme keväällä. Heillä on hyvä draivi päällä, mistä merkkinä on hyvät tulokset edellisistä otteluista. Edessä on kaikin puolin haastava ottelu, huomauttaa Allen.

Interin pelaa seuraavat neljä ottelua Veritas Stadionilla. Allenin mukaan joukkue lähtee kääntämään kurssia parempaan myös kotikentällä.

– Kevään otteluissa olemme onnistuneet vieraissa hyvin. Nyt meillä on edessä neljä ottelua perätysten Veritas Stadionilla ja pyrimme kääntämään kurssin voitolliseksi, Allen kertoo.

Inter pääsee huomiseen otteluun hyvistä lähtökohdista. Kokoonpanosta ovat sivussa varmuudella vain pitkäaikaispotilas Niko Markkula ja Yoonis Muse.

Veikkausliigaottelu FC Inter-PS Kemi pelataan huomenna Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.

Katso alta myös Inter TV:n haastateltavana käyneen Tatu Varmasen mietteet ennen ottelua: