Otteluennakko: FC Inter-PS Kemi

13.10.2016

Veikkausliigakausi 2016 lähestyy loppuaan. Otteluita joukkueilla on jäljellä vielä kolme. Inter jatkaa omia otteluitaan huomenna perjantaina PS Kemiä vastaan kello 18.30 Veritas Stadionilla.

Ottelun tärkeyttä kummallekin joukkueelle on turha korostaa. Neljän pisteen sisällä olevat Inter (30), HIFK (32) ja PS Kemi (34) taistelevat kynsin hampain suoran säilyjän paikasta. Yhden kohtalona näistä kolmesta joukkueesta on karsintaotteluissa pelaaminen.

Kuten joukkueiden pistemääristä voi päätellä Interillä on edessä oikeastaan pakkovoitto. Tasapelikin pitäisi eron kemiläisiin neljässä pisteessä. Tämän tietää myös Interin päävalmentaja Shefki Kuqi.

– Ottelu on tärkeä molemmille huomenna. Olemme takaa-ajajan asemassa, joten meille kelpaa vain voitto huomenna. Sitä on turha kiistää, myöntää Kuqi.

Vaikka PS Kemin ottelut viime aikoina eivät ole sujuneet mallikkaasti, ei Interin kannata haaveilla helpoista pisteistä. Kemi on nimittäin voittanut Interin jo kahdesti tällä kaudella varsin suvereenien esitysten jälkeen.

– Kemi on ollut hankala vastustaja tällä kaudella meille. Toisaalta meidän pelaaminen heitä vastaan ei myöskään ole ollut ihan sitä parasta Interiä, muistelee Kuqi.

Jos Kemin otteet ovat viime aikoina olleet mollivoittoisia, niin samaa ei voi sanoa Interistä. Joukkue on pelannut viisi viimeisintä ottelua ilman tappiota. Näistä peleistä se on voittanut kaksi ja pelannut kolmesti tasan.

– Pelaaminen on parantunut meillä koko ajan. Joukkue on tullut yhtenäisemmäksi ja se on näkynyt tuloksissa myös positiivisesti. Tätä nostetta pitää pystyä jatkamaan myös kolmessa viimeisessä ottelussa, sanoo Kuqi.

Inter on hakenut virettä kauden loppurutistukseen Eerikkilän Urheiluopistolta, jossa se on leireillyt tiistaista lähtien. Kuqin mukaan yhdessä vietetty aika on tehnyt hyvää joukkueelle.

– Olemme saaneet olla Eerikkilässä myös yhdessä kentän ulkopuolella. Meille tuli kesken kauden paljon uusia pelaajia, joten tämä on ollut hyvä joukkueen yhteishengen parantamiseksi. Mielestäni se on tärkeää ennen näitä viimeisiä otteluita, toteaa Kuqi.

Inter pääsee huomiseen otteluun ilman pelikieltoja. Vammojen takia ovat sivussa Pape Sow, Oskari Qvick ja Alban Ferati. Kolmikon lisäksi myös maalivahti Henrik Moisander on sivussa huomenna.

Veikkausliigaottelu Inter-PS Kemi pelataan siis huomenna perjantaina Veritas Stadionilla alkaen kello 18.30.