3.7.2018

Otteluennakko: FC Inter-KuPS

FC Inter-KuPS
Otteluennakko

Joukkueiden väliset kolme edellistä ottelua Veikkausliigassa:

2018
KuPS-FC Inter 5-1

2017
FC Inter-KuPS 1-2
FC Inter-KuPS 1-1

FC Inter pelaa Veikkausliigaa huomenna Veritas Stadionilla. Kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi Kuopion Palloseura.

Interillä on ottelussa revanssin paikka. Huhtikuun alussa Kuopiossa pelatussa ottelussa kotijoukkue koulutti Interin isännän otteella voittamalla 5-1. Interin päävalmentajan John Allen muistaa hyvin tuon ottelun.

– Tuolloin KuPS oli lennossa ja meillä ei oikein toiminut mikään. Tuon ottelun jälkeen on muuttunut paljon, muun muassa se, että minusta on tullut päävalmentaja, naurahtaa Allen.

Inter terästyi tuosta KuPS-tappiosta ja voitti viikkoa myöhemmin Suomen Cupin loppuottelussa HJK:n. Jo nuo kaksi tulosta kertovat tämän kauden otteluista paljon. Hyvää ottelua on seurannut heikompi esitys.

– Meillä on puuttunut koko kauden tasaisuus otteista. Tähän pyrimme löytämään lääkkeet jokapäiväisessä toiminnassa. Uskon, että vähitellen olemme paremmalla tiellä asian suhteen. Ihan perusasioista kaikki lähtee ja niihin olemme puuttuneet paljon, sanoo Allen.

Epätasaiset otteet ovat heijastuneet myös Interin kotiotteluihin, mistä voittoja on toistaiseksi kasassa vain yksi.

– Emme ole pystyneet saamaan kotikentällä niitä tuloksia, mitä olemme halunneet. Tämä on johtunut pitkälti juuri epätasaisista otteista. Pyrimme ehdottomasti kääntämään tätä kelkkaa positiivisempaan suuntaan myös, painottaa Allen.

Inter-luotsi Allen teki melkoisesti muutoksia Interin kokoonpanoon edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan. Varsinkin puolustuslinja laitettiin uuteen uskoon. Tuon ottelun pohjalle on Allenin mukaan hyvä rakentaa.

– Teimme edelliseen otteluun paljon muutoksia. Ne toimivat hyvin ja sen pohjalle on hyvä rakentaa. Nyt saamme pelikieltojen takia edellisestä ottelusta sivussa olleet Furun (Furuholm) ja Kennyn (Mansally) mukaan. Olemme hyvässä tilanteessa pelaajien suhteen, päättää Allen.

Interin kokoonpanossa on sivussa ainoastaan jalkavammasta kärsivä Henrik Moisander sekä U19-maajoukkueen mukana oleva Albion Ademi.

Veikkausliigan ottelu FC Inter-KuPS pelataan huomenna keskiviikkona Veritas Stadionilla alkaen kello 18.30.