7.7.2017

Otteluennakko: FC Inter-JJK

Tulevana viikonloppuna Turussa tapahtuu muuallakin kuin Ruissalossa. Inter pelaa nimittäin Veikkausliigaa lauantaina Veritas Stadionilla. Ottelu JJK:ta vastaan alkaa kello 17.00.

Inter ja JJK kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran toukokuun alussa Jyväskylässä. Tuon ottelun Inter käänsi nimiinsä toisella jaksolla 2-1 voittoon Benjamin Källmanin ja Alan Henriquen maaleilla.

Täksi kaudeksi takaisin Veikkausliigaan noussut JJK saapuu Turkuun lauantaina neljän ottelun tappioputkessa. Joukkueen edellinen piste on saavutettu kesäkuun alussa ottelusta PS Kemiä vastaan.

Jos JJK:n kesäkuu sujui mollivoittoisesti, niin eipä Interinkään otteissa kesäkuun maajoukkuetauon jälkeen ole ollut kehumista. Edellinen voitto on niin ikään kesäkuun alusta. Joukkueen edellinen kotivoitto on vastaavasti niinkin kaukaa kuin kauden avausottelusta RoPS:aa vastaan.

Inter pelaaminen viime sunnuntain ottelussa HJK:ta vastaan sujui kuitenkin jo hyvin. Sarjaa ylivoimaisesti johtava Klubi saa olla tyytyväinen pisteeseen, minkä se Turusta saavutti. Päävalmentaja Shefki Kuqi oli syystäkin tyytyväinen joukkueen tasonnostoon HJK-pelissä.

– Meidän ilme kentällä oli todella hyvä sunnuntaina. Olimme täysin uusi joukkue edelliseen peliin verrattuna. Tuo sama peli-ilme pitää pystyä nyt siirtämään tuleviin otteluihin, oli vastustaja mikä tahansa, korostaa Kuqi.

Huominen ottelu JJK:ta vastaan ei tule olemaan missään nimessä helppo. Lepsuiluun ei ole missään nimessä varaa.

– JJK ei ole voittanut vielä yhtään ottelua vieraskentällä. He tulevat sen varmasti jossakin vaiheessa tekemään. Meidän tehtävä on pitää huolta, ettei se tapahdu huomenna. Asennevammaan ei ole varaa, painottaa Kuqi.

Interille kotiottelut ovat olleet tuloksellisesti vaikeita tällä kaudella. Kauden avauspelin joukkue voitti, mutta sitä seuraavaa voittoa ei ole vielä tullut. Kuqi luottaa, että tähän saadaan muutos.

– Ei pelaamisessa montaa kertaa kotikentällä ole mitään vikaa ollut, joten suuriin muutoksiin ei ole tarvetta. Olemme luoneet paikkoja ja puolustaneetkin hyvin. Nyt nuo tilanteet vastustajan maalilla pitää pystyä käyttämään vain hyväksi, niin hyvä tulee, päättää Kuqi.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna vammojen takia Henrik Moisander, Elias Mastokangas ja Albion Ademi. Muuten joukkue on täydessä iskussa otteluun.

Veikkausliigan ottelu Inter-JJK pelataan siis huomenna lauantaina Veritas Stadionilla alkaen jo kello 17.00.