26.8.2016

Otteluennakko: FC Inter-Ilves

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat jälleen huomenna lauantaina. Vastaansa Inter saa Veritas Stadionilla kello 16.00 pelattavaan otteluun Ilveksen.

Interin ja Ilveksen edellisestä kohtaamisesta ei ole aikaa kuin pari viikkoa. Tampereen Tammelassa pelattu ottelu päättyi tuolloin varsin oikeutettuun 0-0 -tasapeliin. Keväällä Veritas Stadionilla pelatussa ottelussa Inter oli vastaavasti vahvempi niukasti 1-0.

Interin lähtökohdat huomiseen otteluun ovat hyvät. Joukkueella on allaan pitkästä aikaa voitto-ottelu. Viime sunnuntaina FC Lahtea vastaan pelatun ottelun Inter onnistui värikkäiden vaiheiden jälkeen voittamaan 2-1. Tulos nosti päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan joukkueen luottoa omaan osaamiseen.

– Lahti-voitto oli joukkueelle todella tärkeä henkisesti. Pelin loppuhetket olivat meiltä melkoista taistelua ja upeaa, että saimme siitä vihdoin myös palkinnon. Tulos teki henkisellä puolella todella hyvää koko joukkueelle, myöntää Kuqi.

Inter ei tämän kauden otteluissa ole peräkkäisiin voittoihin pystynyt sitten alkukauden. Lauantaina tähän olisi Kuqin mukaan tarkoitus pystyä.

– Haluamme näyttää, että olemme joukkue, joka pystyy peräkkäisiin voittoihin. Se vaatii jälleen hyvää ottelua lauantaina, mutta uskomme pystyvämme siihen, sanoo Kuqi.

Interin kokoonpanosta puuttuu lauantaina pelikiellon takia puolustuslinjan ykkösmies Faith Obilor. Kuqin mukaan paikkaajat hänelle löytyvät kyllä.

– Obilor on meille tärkeä pelaaja, mutta pystymme paikkaamaan hänet varmasti. Esimerkiksi Arttu Hoskonen osoitti Lahti-pelissä osaamisensa ja pystyy varmasti jälleen ottamaan ison roolin puolustuksen keskustassa. Hänen rinnalleen löytyy myös hyviä vaihtoehtoja, toteaa Kuqi.

Obilorin lisäksi Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella vammojen takia Henrik Moisander, Adama Tamboura, Pape Sow, Joni Aho ja Oskari Qvick. Philip Njokun pelaaminen on sitävastoin epävarmaa, vaikka hän onkin harjoitellut jo normaalisti joukueen mukana.

Veikkausliigaottelu Inter-Ilves pelataan siis huomenna Veritas Stadionilla alkaen kello 16.00.