20.5.2016

Otteluennakko: FC Inter-Ilves

Veikkausliigaa pelataan jälleen huomenna Veritas Stadionilla, missä Inter saa vastaansa Ilveksen Tampereelta. Ottelu alkaa iltapäivällä kello 16.00.

Interin vastustaja Ilves on aloittanut kauden ennakko-odotuksiin nähden hyvin. Joukkue on saalistanut kuudesta pelaamastaan ottelusta yhdeksän pistettä. Näillä pisteillä Jarkko Wissin valmentama joukkue on yhden pykälän Interiä sarjataulukossa ylempänä.

Inter on uinut viime otteluissa ihan rehellisesti anottuna syvällä. Joukkue on hävinnyt neljä viimeisintä ottelua Veikkausliigassa. Tämän myöntää myös joukkueen päävalmentaja Job Dragtsma.

– Tilanteemme ei ole hyvä, koska olemme hävinneet neljä edellistä ottelua. Tätä asiaa on turha kieltää, mutta teemme koko ajan töitä hartiavoimin, että saamme kurssin käännettyä, sanoo Dragtsma.

Interin peliesitykset joissakin tappio-otteluissa jättivät toivomisen varaa. Joukkueen edellisessä HJK:ta vastaan oli kuitenkin jo viitteitä paremmasta. Tämän myöntää myös päävalmentaja Dragtsma.

– Vaikka hävisimme HJK:lle, pystyimme siellä parempaan peliin kuin aikaisemmin ja näytimme joukkueelta. Vaikka HJK ansaitsi siitä pelistä voiton, niin tehokkaammalla viimeistelyllä peli olisi voinut kääntyä myös meille, pohtii Dragtsma.

Inter muutti HJK-ottelussa omaa taktiikkaansa ehkä vähän puolustusvoittoisemmaksi. Dragtsman mukaan taktiikka toimi hyvin ja joukkue jatkanee sen käyttöä myös tulevaisuudessa.

– Pelasimme HJK-ottelyssa ehkä vähän puolustusvoittoimmin kuin aikaisemmin. Se ei kuitenkaan tarkoita että emme haluaisi hyökätä. Kun lähdemme, niin sitten pyrimme etenemään nopeasti. Meillä on nopeita pelaajia joukkueessa, jotka sopivat tähän

Interin kokoonpanosta puuttuvat vammojen takia huomenna Henrik Moisander, Pape Sow, Henri Lehtonen, Oskari Qvick ja Adama Tamboura.

Interin ja Ilveksen väliseen otteluun päättyy myös yksi merkittävä ura Veikkausliigassa, kun erotuomari Petteri Kari päättää upean uransa lauantain otteluun. Lauantainen ottelu on yhdelle maamme parhaista oikeudenjakajista uran 286. Veikkausliigassa.

Interin ja Ilveksen välinen Veikkausliigaottelu alkaa siis huomenna lauantaina Veritas Stadionilla alkaen kello 16.00.