25.1.2019

​Otteluennakko: FC Inter – IFK Mariehamn

Suomen Cupin hallitseva mestari FC Inter aloittaa cupin osaltaan huomenna kello 17.45, kun vastaan asettuu IFK Mariehamn. Inter pelaa ensimmäiset cupin kotiottelunsa Javenture-Areenan halliolosuhteissa.

FC Inter pelasi ensimmäisen ottelunsa uuden päävalmentajan José Riveiron alaisuudessa viime lauantaina, jolloin harjoitusottelussa kaatui SalPa Joona Järvistön maalilla 1-0. Nyt edessä on ensimmäinen virallinen ottelu.

– Vielä tässä vaiheessa joukkueiden kuntopuolessa on eroavaisuuksia, koska toiset joukkueet ovat harjoitelleet pidempään kuin toiset. Me olemme nyt harjoitelleet kolme viikkoa joukkueena ja olemme kyllä riittävän valmiita otteluun, Riveiro kertoo.

Huomisesta ottelusta Interin kokoonpanosta puuttuvat Albion Ademi, Elias Mastokangas, Mika Ojala ja Lassi Viholainen. Sen sijaan SalPa-ottelusta puuttuneet Timo Furuholm ja Aati Marttinen ovat valmennuksen käytettävissä. Lisäksi Interin akatemiapelaajista kokoonpanoon nousevat Mohammed Al Bermanei ja Emil Peltonen.

– Poissaolot eivät tietenkään ole mukava asia, mutta omat juniorimme ovat nyt saaneet näyttöpaikkoja ja jotkut heistä ovat onnistuneet oikein hyvin harjoituksissa. Ehkä nämä poissaolot antavat joillekin heistä ylimääräisiä mahdollisuuksia päästä myös kentälle, Riveiro pohtii.

Suomen Cupissa Veikkausliigan joukkueet pelaavat tänä vuonna ensin keskenään kahteen lohkoon jaetussa lohkovaiheessa, jonka päätteeksi kummankin lohkon kuudesta joukkueesta neljä parasta pääsee jatkopeleihin. Interin lohkossa ovat IFK Mariehamnin lisäksi HIFK, HJK, FC Honka ja FC Lahti.

Javenture-Areenan ovet avataan yleisölle klo 17.00. Hallin sisältä löytyy puffet, jonka tuotot menevät Interin junioreiden hyväksi. Puffetissa on myynnissä myös rajoitettu valikoima Interin fanituotteita sekä mahdollisuus osallistua kausarihaasteeseen.

Javenture-Areenan rajallisen katsomokapasiteetin vuoksi kannattaa sisäänpääsy varmistaa ajoissa ja hankkia liput ennakkoon täältä. Mikäli lippuja jää jäljelle, myydään niitä Javenturen portilla klo 17.00 alkaen.

Katso InterTV:n otteluennakosta Henrik Moisanderin ja José Riveiron tunnelmat ennen Suomen Cupin alkua.


Ruutu+ näyttää suorina lähetyksinä kaikki Veikkausliiga- ja Ykkösen joukkueiden Suomen Cupin ottelut.

Katso FC Inter – IFK Mariehamn -ottelu täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3352444

Jos et ole vielä Ruutu+:n asiakas, saat palvelun ensimmäisen kuukauden veloituksetta koodilla SC19INTER
Aktivoi lahjakortti osoitteessa https://kauppa.ruutu.fi/lahjakortti

(Tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 9,95 €/kk)