3.8.2018

Otteluennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

FC Inter-IFK Mariehamn
Otteluennakko

Joukkueiden väliset kolme edellistä ottelua Veikkausliigassa:

2018
IFK Mariehamn-Inter 2-3

2017
IFK Mariehamn-FC Inter 2-1
IFK Mariehamn-FC Inter 5-0

FC Inter palaa pitkästä aikaa kotikentälleen Veritas Stadionille, missä se kohtaa Veikkausliigaottelussa IFK Mariehamnin. Ottelu alkaa kello 17.00.

Inter on kohdannut saarelaiset tällä kaudella Veikkausliigassa kerran. Kesäkuun alussa Maarianhaminassa pelatussa ottelussa pisteet matkasivat värikkäiden vaiheiden jälkeen Turkuun 2-3 -vierasvoiton turvin.

Koko kauden alle odotusten pelannut IFK Mariehamn on tuon ottelun jälkeen muuttunut paljon. Joukkue on vahvistunut mm. ukrainalaisella maalivahdilla Igor Levchenkolla, PS Kemistä tulleella Keaton Isakssonilla ja KuPS-toppari Hamed Coulibalylla.

Ahvenanmaalaisten saldo kolmesta edellisestä ottelusta on kaksi tappiota ja edellisestä ottelusta SJK:ta vastaan saavutettu niukka 1-0 -kotivoitto.

Inter on saanut pelijuonesta kiinni ainakin tuloksen perusteella viime otteluissa. Joukkue on voittanut kolme edellistä otteluaan, vaikka peli ei varsinkaan hyökkäyssuuntaan ole ollut ihan sitä, mitä päävalmentaja John Allen varmasti haluaisi.

Toisaalta alkukauden nukahdukset puolustuspäässä ovat mennyttä. Tästä hyvänä esimerkkinä kaksi edellistä ottelua, missä joukkue ei ole päästänyt maaliakaan.

Päävalmentaja John Allen lähtee lauantain otteluun luottavaisena hakemaan jatkoa Interin kovalle kesävireelle.

– Odotan ottelusta hyvää tulosta. Meillä on takana nyt kolme voittoa, mistä on hyvä jatkaa kohti huomista, toteaa Allen luottavaisena.

Vaikka joukkue on saanut viime otteluissa hyviä tuloksia, vaatii Inter-luotsi joukkueeltaan enemmän.

– Olemme puolustaneet hyvin viime otteluissa, mutta pallollinen pelaaminen on jättänyt toivomisen varaa. Nyt tavoitteena on näyttää, että pystymme myös tällä osa-alueella parempaan, sanoo Allen.

Allen on löytänyt Interin pelaavaan kokoonpanoon permanentin, joka on toiminut puolustussuuntaan. Allen lupaa huomiseen peliin muutoksia, joilla pyritään nimenomaan parantamaan pallollista peliä.

– Joitakin muutoksia tulee joukkueeseen. Näillä pyrimme saamaan omaa pallollista peliä paremmaksi ja myös hyökkäävämmäksi. Meillä on pelaajisto terveenä, mikä mahdollistaa valmennukselle monia vaihtoehtoja kokoonpanon suhteen, huomauttaa Allen.

Huomiseen otteluun päävalmentaja Allen toivoo runsaasti yleisöä paikalle.

– Toivottavasti yleisö löytää tiensä paikalle lauantai-iltana. Edessä on varmasti vauhdikas ottelu. Meidän tavoitteemme on voitto ja sitä kautta kaventaa eroa meitä edellä oleviin joukkueisiin, päättää Allen.

Inter pääsee otteluun ilman pelikieltoja. Vammoista kärsii tällä hetkellä ainoastaan Tatu Varmanen. Harjoitteluun keskittyvien Mika Ojalan ja Albion Ademin tilannetta tarkkaillaan päivä päivältä, mutta huomenna kaksikkoa tuskin kokoonpanossa nähdään.

Veikkausliigan ottelu FC Inter – IFK Mariehamn pelataan siis Veritas Stadionilla kello 17.00 alkaen.