8.5.2016

Otteluennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

FC Interin Veikkausliigakausi jatkuu huomenna maanantaina Veritas Stadionilla, missä joukkue saa vastaansa sarjataulukon kakkosena majailevan IFK Mariehamnin. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 18.00.

Huominen ottelu on Interille tärkeä, sillä joukkue on hävinnyt hyvän alun jälkeen kaksi edellistä peliä Veikkausliigassa. Inter on taipunut RoPS:lle kotikentällä 1-2 ja vieraissa SJK:lle niukasti 1-0.

Interin päävalmentaja Job Dragtsman mukaan Interin ongelmat tappio-otteluissa ja oikeastaan muutenkin alkukaudella ovat olleet hyökkäyspelaamisessa. Puolustuspelaamisen hän on ollut sen sijaan ihan tyytyväinen.

– Suurimmat ongelmat meillä on ollut hyökkäyspelissä. Emme ole pystyneet luomaan riittävästi tilanteita maalintekoon viime otteluissa. Silloin on tietenkin myös vaikea voittaa otteluita. Olemme käyneet asioita läpi harjoituksissa ja toivottavasti huomenna asiat sujuvat paremmin, sanoo Dragtsma.

Maanantaina Veritas Stadionille vieraaksi saapuva IFK Mariehamn on aloittanut kauden hyvin. Joukkue on voittanut seitsemästä pelaamastaan ottelusta neljä, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt yhden.

Veikkausliigakauden hyvällä sykkeellä aloittaneen IFK Mariehamnin menestys ei ole ollut päävalmentaja Dragtsmalle yllätys.

– Heillä on joukkueessa paljon hyvä pelaajia. Lyyski ja Kojola muodostavat hyvän topparikaksikon ja Diego Assis ja Dever Orgill ovat vastaavasti vaarallisia hyökkääjiä. Jo tällä perusteella heidän hyvä alkukausi ei ole ollut sinänsä yllätys, toteaa Dragtsma.

Inter ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Helmikuun alussa pelatun Liigacupin ottelun Inter vei nimiinsä niukasti 0-1. Muutenkin joukkueiden väliset kohtaamiset ovat kyllä olleet tasaisia.

– Meidän ottelumme ovat olleet tasaisia oikeastaan aina. Tuskin huominenkaan tuo poikkeusta tähän. Meidän pyrkimys on pyrkiä pelaamaan tehokkaammin hyökkäyssuuntaan ja saada sitä kautta pelistä hyvä tulos, päättää Dragtsma.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna maanantaina varmuudella Henrik Moisander, Pape Sow, Philip Njoku ja Oskari Qvick. Juho Salmisen pelaaminen varmistuu vasta lopullisesti pelipäivänä.

Veikkausliigaottelu FC Inter-IFK Mariehamn pelataan siis huomenna maanantaina alkaen jo kello 18.00. Pelipaikkana on luonnollisesti Suomen paras jalkapallopyhättö, Veritas Stadion.