19.10.2017

Otteluennakko: FC Inter-HJK

Inter pelaa perjantaina kauden viimeisen Veikkausliigan kotiottelunsa. Veritas Stadionilla pelattavaan otteluun vastaan saapuu tällä kaudella kotimaisia jalkapallokenttiä täydellisesti dominoinut HJK. Ottelu alkaa kello 18.30.

Inter ja HJK ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella siis jo kahdesti. Molemmat näistä otteluista ovat päättyneet 1-1 tasapeliin. Otteluista varsinkin kevään ottelu Helsingissä oli mieleenpainuva. Toinen jakso nimittäin pelattiin jäätävässä lumituiskussa.

Huomiseen otteluun päättyy yksi pala Inter-historiaa, kun Henri Lehtonen pelaa Veritas Stadionilla viimeisen kotiottelunsa. Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta kehuu vuolaasti Inter-legendaa.

– Pänä on Inter-legenda ja joukkueen symboli, kuten Francesco Totti oli AS Romassa ja Paolo Maldini AC Milanissa. Olen tyytyväinen, että minulla on ollut kunnia tehdä töitä hänen kaltaisen ammattilaisen kanssa. Vaikka hän nyt pelaajana täällä lopettaakin, tulee hänen kaltaisensa legendat olemaan aina iso osa tätä seuraa, kehuu Piccareta.

Piccareta myöntää, että ottelu on varmasti tunteikas Lehtoselle. Italialaisen mukaan joukkueen pitää kantaa vastuu siitä, että Pänälle päivästä jää positiiviset muistot.

– Ottelu on varmasti erityinen Pänälle ja kaikille Inter-henkisille. Meidän pitää kantaa joukkueena vastuu, että pystymme tuottamaan Pänälle ikimuistoisen illan positiivisissa merkeissä, maalailee Piccareta.

Veritas Stadionille huomenna vastaan saapuva tuplamestari HJK on joukkueen Piccaretan mukaan huippuluokkaa. Omilta pelaajiltaan hän vaatii parasta.

– Ottelu on varmasti vaikea, sillä HJK:ta vastaan ei saa mitään ilmaiseksi. Jokaisen pelaajan pitää pystyä huomenna parhaaseen mahdolliseen suoritukseen, jotta pystymme haastamaan heidät, painottaa Piccareta.

Interin kokoonpanosta puuttuu huomenna pelikiellon takia Lucas Garcia. Argentiinalaisen lisäksi sivussa on vain Niko Markkula. Kaikki muut pelaajat ovat valmennusjohdon käytettävissä ottelua varten.

Veikkausliiganottelu FC Inter-HJK pelataan siis huomenna perjantaina Veritas Stadionilla kello 18.30.