30.7.2016

Otteluennakko: FC Inter-HJK

Inter kohtaa huomenna sunnuntaina pelattavassa Veikkausliigaottelussa HJK:n. Veritas Stadionilla pelattava ottelu alkaa kello 18.30.

Huomenna Turkuun vierailulle saapuva HJK on ollut hirmuiskussa viimeiset viikot. Varsinkin Eurooppa-liigan karsinnoissa Klubi on tehnyt kovaa jälkeä. Tästä hyvänä esimerkkinä torstaina vieraskentältä haettu voitto ruotsalaisjätti IFK Göteborgista.

Veikkausliigassa Inter ja HJK ovat kohdanneet tänä vuonna kerran. Toukokuussa Sonera Stadiumilla pelattu ottelu päättyi Klubin 3-1 -voittoon. Interin maalin tuossa ottelussa iski Solomon Duah.

Huomenna pelattavaan otteluun lähtökohdat ovat hyvät Interin kannalta. Joukkue onnistui taistelemaan maalittoman tasapelin vieraskentällä sarjajohtaja IFK Mariehamnilta. Ottelutulos teki Inter-valmentaja Jami Walleniuksen mukaan hyvää joukkueen itseluottamukselle.

– Maarianhaminasta ei ole koskaan helppo hakea pisteitä. Nyt onnistuimme siinä ja siitä pitää olla. Täytyy myös muistaa, että he ovat sarjaykkösiä ja me vastaavasti sarjataulukon hännillä. Tulos teki joukkueen itseluottamukselle hyvää ja antaa samalla luottoa myös tuleviin otteluihin, korostaa Wallenius.

HJK:ta vastaan pitää jokaisen osa-alueen toimia hyvin. Walleniuksen mukaan Klubi on hirmukunnossa tällä hetkellä.

– Kova ottelu on tiedossa. Sarjakakkonen HJK on kovassa vireessä. Meidän pitää onnistua hyvin, mikäli haluamme kartuttaa pistetiliä huomenna. Se on tietysti tavoitteena ja teemme kaikkemme sen eteen, sanoo Wallenius.

Inter on onnistunut HJK:ta vastaan hyvin vuosien saatossa kotikentällä. Tämän saldon jatkamiseksi Wallenius toivoo myös kotiyleisön tukea.

– Toivottavasti saamme paljon yleisöä paikalle. Tarvitsemme kotiyleisön tukea hyvää tulokseen, päättää Wallenius

Inter pääsee otteluun ilman pelikieltoja. Vammojen takia sivussa ovat edelleen maalivahti Henrik Moisander, Pape Habib Sow, Adama Tamboura ja Oskari Qvick.

Veikkausliigan ottelu Inter-HJK pelataan siis huomenna sunnuntaina Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.