15.10.2017

Otteluennakko: FC Inter-HIFK

Inter pelaa kauden toiseksi viimeisen kotiottelun Veikkausliigassa huomenna maanantaina, kun se saa Veritas Stadionille vieraakseen kynsin hampain suorasta sarjapaikasta taistelevan HIFK:n. Ottelu alkaa Veritas Stadionilla kello 18.30.

Toista kertaa tällä kaudella Veritas Stadionilla vieraaksi saapuva HIFK on tällä hetkellä Veikkausliigan sarjataulukossa karsijan paikalla. Joukkue on herännyt viime hetkellä taisteluun paikasta auringossa. Päävalmentaja Fabrizio PIccareta on pannut merkille ”Rödan” hyvät otteet viime aikoina.

– He (HIFK) ovat parhaimmassa vedossa tällä hetkellä, mitä ovat koko kauden aikana olleet. He taistelevat tiukkaan suoran säilyjän paikasta, toteaa Piccareta.

Ihan täysin varma ei Interinkään paikka Veikkausliigassa vielä ole. Joukkue on kolme ottelua ennen loppua seitsemän pinnaa HIFK:ta edellä. Joukkueiden välissä on myös PS Kemi, jolla pisteitä on kolme Interiä vähemmän.

Piccareta haluaa varmistaa lopullisesti paikan Veikkausliigassa jo huomisessa ottelussa ja saada sitä kautta positiivisen Flow:n päälle loppukauden otteluihin.

– Me haluamme jatkaa hyviä otteita lopuissa kauden kolmessa ottelussa ja saada kerättyä pisteet, jotka varmistavat lopulta paikan Veikkausliigassa myös ensi kaudella, sanoo Piccareta.

Inter lähti tähän Veikkausliigakauteen tavoitteet korkealla. Kausi on ollut siis pettymys. Inter-luotsi haluaakin, että joukkue pystyisi loppukauden hyvillä otteilla luomaan kannattajille positiivisen kuvan ensi kaudesta.

– Kausi on ollut meille iso pettymys. Sen tietävät pelaajat ja koko muu valmennusjohto. Meidän pitää ottaa tästä vastuu ja antaa meidän kannattajille syy ajatelle positiivisiesti jo ensi kautta, korostaa Piccareta.

Interillä on huomiseen otteluun jalkeilla oikeastaan paras mahdollinen miehistö. Päävalmentaja Piccaretan mukaan kauden kolme viimeisintä ottelua ovat myös pelaajille näytön paikka.

– Nämä ovat otteluita, joista näen, ketkä todella haluavat olla osa tätä joukkuetta myös ensi kaudella, päättää Piccareta.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna vain Niko Markkula ja Jere Koponen. Kaikki muut pelaajat ovat Piccaretan käytössä, kun kokoonpano valitaan.

Veikkausliigan ottelu FC Inter-HIFK pelataan siis huomenna maanantaina Veritas Stadionilla kello 18.30.