11.6.2016

Otteluennakko: FC Inter-HIFK

Inter pelaa huomenna sunnuntaina Veikkausliigaa Veritas Stadionilla. Ottelu HIFK:ta vastaan alkaa poikkeuksellisesti jo kello 13.30.

Inter ja sarjataulukon jumbojoukkue HIFK ja Inter ovat kohdanneet toisensa kerran tällä kaudella. Huhtikuussa Sonera Stadiumilla pelatussa ottelussa Inter oli niukasti 2-1 vahvempi. Interin maalit tuossa ottelussa tekivät Philip Njoku ja Egzon Belica.

Huominen ottelu on kummallekin tärkeä. Voitto piristäisi kummankin joukkueen asemaa sarjataulukossa kummasti.

Interille voittaminen on ollut viime otteluissa vaikeaa. Joukkueen valmentaja Jami Walleniuksen mukaan voittojen maakuun päästäkseen on vain tehtävä perusasiat mahdollisimman hyvin.

– On totta, että emme ole pystyneet voittoihin viime otteluissa. Mitään ihmetekoja voittaminen ei vaadi. Perusasiat on vain tehtävä aikaisempaa paremmin, sanoo Wallenius.

Eniten Interin oikeastaan koko kauden aikana on tökkinyt maalinteko. Siihen Wallenius kaipaa lisää suoraviivaisuutta ja päättäväisyyttä. Myös vastuuta on turha paeta.

– Olemme pystyneet luomaan hyvin paikkoja viime otteluissa, mutta yritykset ovat olleet ponnettomia. Maalitilanteissa pitää pystyä olemaan päättäväisempi. Vastuuta pitää uskaltaa ottaa ja olla muutenkin suoraviivaisempi, korostaa Wallenius.

Interin kokoonpanosta ovat huomenna sivussa vammojen takia Guy Gnabouyou, Henri Lehtonen, Henrik Moisander, Pape Sow, Adama Tamboura sekä Oskari Qvick. Pelikiellon takia ottelun vastaavasti missaa Solomon Duah.

Vaikka poissaolijoiden lista on pitkä, ei Inter-luotsi halua tehdä siitä numeroa.

– Meillä on pelin alkaessa 11 parasta pelaajaa kentällä. Nyt myös muiden pelaajien pitää näyttää mistä heidät on tehty. Poissaolojen takia myös muut pelaajat saavat vastuuta ja heidän pitää näyttää, että pystyvät pelaamaan tällä tasolla, päättää Wallenius.

Veikkausliigan ottelu Inter-HIFK pelataan siis huomenna sunnuntaina Veritas Stadionilla jo kello 13.30 alkaen.