15.2.2019

​Otteluennakko: FC Inter – FC Lahti

Huomisen ottelussa panoksena on jo lohkon ensimmäinen jatkopaikka. Ottelun voittaja nousee yhdeksään pisteeseen, joka takaa lohkossa muiden joukkueiden jäljellä olevien keskinäisten otteluiden takia vähintään neljännen sijan ja siten jatkopaikan cupin 16. parhaan joukkoon.

Jo viime kauden lopulla Sami Ristilän valmennukseen siirtynyt FC Lahti on muovannut joukkuettaan tälle kaudelle. Tästä esimerkkinä yhdestätoista viime kaudella eniten peliaikaa joukkueessa saaneesta pelaajasta vain konkari Mikko Hauhian pelit ovat jatkuneet seurassa. Lähtijöiden joukossa ovat muun muassa Interiin siirtynyt Aleksi Paananen, pitkään FC Lahtea edustanut Hassan Sesay, Puolaan siirtynyt Santeri Hostikka ja Viron maajoukkuepelaaja Henri Anier. Myös tulijapuolella on lukuisia mielenkiintoisia pelaajia, kuten viime kaudella Interissä pelannut Teemu Penninkangas sekä kotimaidensa pääsarjakokemuksella tulleet saksalaismaalivahti Patrick Rakovsky ja meksikolaishyökkääjä Jerónimo Amione.

Vierasjoukkue FC Lahti aloitti Suomen Cupin voitoilla pääkaupunkiseudun vastustajista Hongasta ja HIFK:sta. Molempien otteluiden voittomaalit syntyivät hienoilla kaukolaukauksilla liki puolesta kentästä. Honkaa vastaan onnistui Suomeen palannut espanjalainen Josu, kun taas HIFK-ottelun voittomaalin laukoi Irfan Sadik. Kolmas cupin ottelu IFK Mariehamnia vastaan puolestaan toi lahtelaisille pettymyksen. FC Lahti hävisi ottelun rangaistuspotkumaalilla, minkä lisäksi Lahden pelaajavalmentaja Pekka Lagerblom katseli ottelussa punakorttia.

FC Inter puolestaan jatkoi voittojen tiellä myös cupin toisessa ottelussa HJK:ta vastaan. Kenties viime vuoden cup-finaalia muistellut Mikko Kuningas teki tälläkin kertaa ottelun ainoan maalin Álvaro Muñizin tarkasta läpisyötöstä. HJK oli hävinnyt vain yhden kansallisen kilpailun ottelun Interin viimevuotisen Suomen Cupin finaalivoiton jälkeen ja kaikkiaan cupissa ja Veikkausliigassa peräkkäisiä tappiottomia otteluita oli kertynyt HJK:lle ennen viime viikon tappiota jo 18.

FC Interin päävalmentaja José Riveiro on luonnollisesti tyytyväinen viime otteluiden tuloksiin. Siitä huolimatta hän ei halua käyttää enempää aikaa edellisten otteluiden tunnelmointiin, vaan keskittyminen täytyy pitää oman pelin kehittämisessä.

– Emme voi tyytyä viime ottelun esitykseen, vaan heikkouksista täytyy aina oppia. Pelin kehittämisen osalta olemme tyytyväisiä prosessin aikatauluun ja siihen, miten pelaajat reagoivat ehdotuksiimme. Prosessi on joka tapauksessa pitkä ja meidän täytyy parantaa joka viikko, mutta pelaajien yritys on tähän asti ollut fantastista, Riveiro kiittelee.

Vuoden alun voittoputkesta huolimatta espanjalaisvalmentaja pitää juuri FC Lahtea hankalana vastustajana.

– Olen ollut reilut neljä vuotta Suomessa ja Lahti ei ole koskaan ollut helppo vastustaja. Nyt heillä on lähes kokonaan uusi valmennus ja toisaalta myös paljon laadukkaita uusia pelaajia. He ovat pelanneet vähän eri tavalla uudessa valmennuksessa ja saaneet kohtalaisen hyviä tuloksia. Meillä on oltava täysi keskittyminen pelissä erityisesti kaksinkamppailuissa ja tilanteenvaihdoissa, jotta pärjäämme heille, Riveiro kertoo.

FC Inter vahvistui edellisen ottelun jälkeen kovan luokan hyökkääjällä Filip Valenčičin siirryttyä lainalle joukkueeseen. Valenčič on joukkueen kokoonpanossa huomisessa ottelussa, minkä lisäksi myös Eero Tamminen debytoinee FC Lahti -ottelussa.

– Eero on huomisessa ottelussa ensimmäistä kertaa kokoonpanossamme. Hänen kanssaan olemme edenneet varovaisesti, mutta nyt aika on oikea. Timo Furuholm ei puolestaan varotoimenpiteenä todennäköisesti pelaa huomenna. Nyt meillä on hyökkäykseen uusia vaihtoehtoja Valenčičin ja Tammisen muodossa, joten luulisin meidän voivan antaa hänelle lepoa, Riveiro perustelee.

Interin kokoonpanosta puuttuvat edelleen Albion Ademi, Elias Mastokangas ja Mika Ojala. Myös Joona Järvistö joutuu jättämään FC Lahti -pelin väliin.

Etkö pääse paikalle?

Ruutu+ näyttää suorina lähetyksinä kaikki Veikkausliiga- ja Ykkösen joukkueiden Suomen Cupin ottelut.

Katso FC Inter – FC Lahti -ottelu täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3352472

Jos et ole vielä Ruutu+:n asiakas, saat palvelun ensimmäisen kuukauden veloituksetta koodilla SC19INTER Aktivoi lahjakortti osoitteessa https://kauppa.ruutu.fi/lahjakortti (Tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 9,95 €/kk)