30.5.2017

Otteluennakko: FC Inter-FC Lahti

Inter kohtaa huomenna keskiviikkona FC Lahden Veritas Stadionilla pelattavassa Veikkausliigaottelussa. Alkuvihellys otteluun kuullaan tuttuun arki-iltatapaan kello 18.30.

Huomenna Veritas Stadionille vieraaksi saapuva FC Lahti on sarjataulukossa yhdeksän pelatun ottelun jälkeen kuudennella sijalla, 13 pisteellä. Pisteet ovat kertyneet kolmesta voitosta ja neljästä tasapelistä. Edellisessä ottelussaan lahtelaiset pelasivat HJK:n kanssa maalittoman tasapelin.

Inter lähtee otteluun hakemaan kauden toista vierasvoittoa ja samalla toista peräkkäistä voittoa Veikkausliigassa sitten huhtikuun 2016. Interin päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan joukkueen ongelma on ollut juuri epätasaisuus. Hänen mukaansa joukkue tekee kaikkensa päästääkseen tästä eroon.

– Pelaamisen taso on meillä heittelehtinyt liikaa. Nyt vieraspelit ovat sujuneet hyvin, mutta kotona on ollut vaikeaa. Teemme varmasti kaikkemme, jotta pystymme myös kotiotteluissa voittoihin, sanoo Kuqi.

Kuqi haluaa joukkueen pystyvän samaan kurinalaisuuteen myös kotikentällä, mihin joukkue on pystynyt kahdessa edellisessä vierasottelussa.

– Sekä Ilves että HIFK pelit noudattivat pitkälti samaa kaavaa. Pystimme puolustamaan tiiviisti ja olimme tehokkaita maalipaikoissa. Olemme pystyneet kotipeleissä kyllä luomaan tilanteita, mutta nyt ne pitää pystyä käyttämään hyväksi. Jos tämä ei heti onnistu, niin pitää jaksaa olla vain kärsivällinen ja luottaa omaan tekemiseen, korostaa Kuqi.

Interin ja Lahden ottelut ovat viime kausien aikana olleet tasaisia. Tiukkaa vääntöä huomiselle povaa myös päävalmentaja Kuqi.

– Lahti on ollut hyvä tämän kauden otteluissa. Edellisessä ottelussa he pelasivat tasan HJK:n kanssa, eikä se ole koskaan helppoa. Varmasti tiukka peli huomenna, mutta uskon, että meillä on hyvät saumat voittoon, päättää Kuqi.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Kevin Mombilo, Guy Gnabouyou, Philip Njoku ja Niko Markkula. Mika Mäkitalo ja Henri Lehtonen sen sijaan palaavat kokoonpanoon huomenna.

Veikkausliigaottelu FC Inter-FC Lahti pelataan siis huomenna keskiviikkona Veritas Stadionilla alkaen kello 18.30.