Otteluennakko: FC Inter-FC Lahti

8.4.2016

Veikkausliigakausi 2016 potkaistaan Interin osalta käyntiin huomenna lauantaina. Vastaansa Inter saa Veritas Stadionilla kello 16.00 alkavaan otteluun FC Lahden.

Interin liiga-avauksen vastustajaa FC Lahtea on ennakkokaavailuissa pidetty Interin tapaan yhtenä mitaliehdokkaista. Tämän perusteella Veritas Stadionilla on tarjolla huomenna todellinen huippuottelu.

Inter ja FC lahti kohtasivat toisensa tammikuussa Liigacupissa. Tuossa ottelussa lahtelaiset olivat niukasti parempia 2-1. Tuosta ottelusta on kuitenkin turha vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä, sillä talven ottelut ovat ihan oma maailmansa Veikkausliigaotteluihin verrattuna.

– Nyt on niin sanotusti tosi kysymyksessä. Pitkä harjoituskausi on takana nyt ja pääsemme vihdoin pelaamaan pisteistä Veikkausliigassa. Tätä on odotettu, joten joukkue on varmasti valmiina, lupaa Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

Kevään otteluissa ei Dragtsman mukaan tyylipisteitä jaeta. Tärkeintä on raapia pisteitä kasaan heti kauden alusta lähtien.

– Haluamme hyvän lähdön sarjaan. Pisteitä pitää pystyä ottamaa tasaisesti heti alusta lähtien. Hyvä pelaaminen luo tietysti kaikille perustan, mutta lopulta tapa millä pisteitä otetaan, ei ole varsinkaan kauden alussa tärkeä, sanoo Dragtsma.

Lauantain vastustajaa FC Lahtea Dragtsma pitää vaikeana vastustajan. Osaamista joukkueesta löytyy hollantilaisen mukaan paljon.

– Lahti on hyvä joukkue. He ovat vahvistuneet viime kaudesta ja heillä on kova halu ja myös mahdollisuudet saavuttaa menestystä. Ottelumme ovat aina olleet tiukkoja ja samaa povaan nytkin. Meidän pitää pystyä puolustuksen kautta saamaan hyvä tulos ottelusta. Meillä on siihen hyvät mahdollisuudet, toteaa Dragtsma.

Interin kokoonpanosta ovat huomenna lauantaina varmuudella sivussa kolhujen takia Adama Tamboura, Jukka Lehtovaara, Kennedy Nwanganga, Oskari Qvick ja Henri Lehtonen.

– Jukka satutti jalkaansa EIF-ottelussa, eikä ole huomenna mukana. Pänä (Lehtonen) on harjoitellut eilen ja tänään joukkueen kanssa, joten hän palannee tositoimiin ensi viikolla. Tamboura ja Nwanganga ovat myös tervehtymässä kovaa vauhtia. Qvick sen sijaan on loukannut polvea uudelleen, joten hänen paluunsa venyy, kommentoi Dragtsma loukkaantuneiden pelaajien tilaa.

Interin Veikkausliigakauden avausottelu FC Lahtea vastaan pelataan Veritas Stadionilla siis lauantaina kello 16.00.