26.1.2017

Otteluennakko: FC Inter-EIF (SC)

Inter pelaa kauden 2017 ensimmäisen virallisen ottelun huomenna perjantaina Javenture Areenalla. Suomen Cupin lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu ykkösessä pelaava EIF. Ottelua alkaa kello 14.00.

Ottelun lähtökohdat ovat Interin kannalta katsottuna mielenkiintoiset. Huominen ottelu on nimittäin myös joukkueen ensimmäinen ottelu tällä kaudelle. Päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan on hyvä päästä pelaamaan jo.

– Olemme harjoitelleet hyvin yli kaksi viikkoa. Ohjelmassa on ollut paljon taktisia asioita ja nyt on mielenkiintoista nähdä, miten nämä asiat toimivat tositilanteessa, sanoo Kuqi.

Inter saa vastaansa huomenna siis viime kauden ns. ”farmiseuransa” EIF:n. Kuqin mukaan ykkösessä pelaavaa joukkuetta ei saa aliarvioida.

– Heillä on helppo lähteä tähän peliin, sillä mitään hävittävää EIF:lla ei ole. Päinvastoin. Meidän tehtävä on vastaavasti pitää tasomme läpi ottelun ja näyttää, että olemme parempia, painottaa Kuqi.

Huomenna Interin osalta alkava Suomen Cup on Kuqin mukaan kilpailu, jossa seura haluaa menestyä.

– Viime kausi oli mitä oli ja nyt me haluamme saavuttaa jotain muuta. Kaikki tietävät, että Suomen Cup on lyhin tie menestykseen ja me haluamme ehdottomasti menestyä siinä loppuun asti, toteaa Inter-luotsi.

Inter on saanut paperiasiat kuntoon kaikkien uusien pelaajien osalta. Eniten aikaa tämä otti ns. kv-siirtojen pelaajilta, eli Timo Furuholmilta ja Julien Faubertilta.

– Kyllä meillä on kaikki uudet pelaajat käytettävissä huomenna. Eiköhän heitä nähdä kentällä myös, mikäli mitään ei tässä välissä satu, lupailee Kuqi.

Interin kokoonpanosta puuttuu perjantaina muutama pelaaja. Joukkueen murheenkryyninä viime viikkojen harjoituksissa ovat olleet nilkkavammat. Kalle Kaupin ja Arttu Hoskosen vammat vaativat leikkaushoitoa ja he ovat sivussa huhtikuulle asti. Kaksikon lisäksi myös maalivahti Jere Koponen on seuraavat viikot sivussa nilkkavamman takia. Hän kuitenkin vältti leikkauspöydälle joutumisen. Kolmikon lisäksi Ari Nyman on sivussa kaksi ensimmäistä cupin ottelua pelikellon takia.

Suomen Cupin ottelu Inter-EIF pelataan siis huomenna perjantaina Javenture Areenalla kello 14.00.