1.3.2019

​Otteluennakko: FC Honka – FC Inter

FC Interin kannalta huomisen ottelun lähtökohdat ovat selkeät, sillä joukkue on jatkopaikkansa jo varmistanut ja neljännesvälierävastustaja Interille arvotaan maanantaina. Honka sen sijaan tarvitsee vähintään yhden pisteen varmistaakseen jatkopaikkansa. Muussa tapauksessa espoolaiset joutuvat odottamaan sunnuntain IFK Mariehamn – HIFK -ottelun tulosta jatkonsa selvittämiseksi.

Aiemmissa cup-otteluissaan Honka on voittanut HIFK:n ja HJK:n, hävinnyt FC Lahdelle ja viimeksi viikko sitten pelatussa ottelussa pelannut tasan IFK Mariehamnin kanssa. Vaikka Vesa Vasaran valmentama Honka ei olekaan vielä jatkopaikkaansa varmistanut, FC Interin päävalmentaja Jose Riveiro kehuu huomisen vastustajaa monin tavoin.

– Minulla on vain hyvää sanottavaa Hongasta. He tekivät fantastista työtä kollektiivina viime kaudella ja olivat Ykkösestä nousseena joukkueena todella lähellä europaikkaa. Honka on yksi niistä joukkueista, jotka yrittävät pelata viihdyttävästi ja kehittää peliä, minkä takia kunnioitan suuresti heidän työtään, Riveiro toteaa.

Interin osalta lohkovaiheen neljä ottelua ovat tuoneet kolme voittoa ja yhden tappion. Riveiron mukaan lohkovaihe on antanut joukkueelle myös mahdollisuuden vastata moneen erilaiseen haasteeseen.

– Lohkovaiheessa joukkueemme on kohdannut monta erilaista skenaariota. IFK Mariehamn- ja HJK-otteluissa pääsimme aikaisessa vaiheessa johtoasemaan ja onnistuimme sen puolustamisessa. Sen sijaan Lahti-ottelussa pääsimme johtoon, mutta emme kyenneet pitämään sitä. HIFK-ottelussa tilanne oli jälleen erilainen, koska jouduimme nopeasti tappiolle. Pystyimme kuitenkin kääntämään ottelun ja se toi pelaajille lisää itseluottamusta sellaisten tilanteiden kohtaamiseen jatkossa, Riveiro kertoo.

Vaikka Interin jatkopaikka on jo varma, ei Riveiro suhtaudu huomiseen otteluun millään tavalla muista otteluista poiketen. Espanjalaisvalmentajan mukaan kyse on ennen kaikkea kunnioituksesta.

– Aiomme kunnioittaa Suomen Cupia, vastustajaamme ja muita kilpailuun osallistuvia joukkueita tekemällä kaikkemme saadaksemme pisteet ottelusta. Jos olisimme itse jonkin muun joukkueen asemassa, odottaisimme sellaista ammattimaisuutta myös muilta. Meillä on ollut erittäin hyvä harjoitusviikko ja tulen valitsemaan parhaan mahdollisen kokoonpanon tähän otteluun, Riveiro painottaa.

Itse ottelusta valmentaja odottaa kahden ottelun hallitsemiseen pyrkivän joukkueen kohtaamista.

– Meidän tavoitteenamme huomenna on jatkaa pelillisen identiteettimme kehittämistä. Molemmat joukkueet haluavat varmasti hallita peliä ja palloa, joten on mielenkiintoista nähdä, kumpi siinä onnistuu. Asetelmat enteilevät huomiselle viihdyttävää ottelua, Riveiro lisää.

Käytössä olevien pelaajien osalta kulunut viikko ei ole tuonut merkittäviä muutoksia. Albion Ademi ja Elias Mastokangas ovat edelleen sivussa kokoonpanosta, kun taas Timo Furuholm ja Hanson Boakai ovat palailleet joukkueharjoituksiin.

– Timo on ollut jo osassa harjoituksista täysin joukkueen mukana ja Hanson on palannut joukkueharjoituksiin vasta. Heistä kumpikaan tuskin on kuitenkaan huomenna kokoonpanossa, Riveiro kommentoi.

Etkö pääse paikalle?

Ruutu+ näyttää suorina lähetyksinä kaikki Veikkausliiga- ja Ykkösen joukkueiden Suomen Cupin ottelut.

Katso FC Honka – FC Inter -ottelu täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3353639

Jos et ole vielä Ruutu+:n asiakas, saat palvelun ensimmäisen kuukauden veloituksetta koodilla SC19INTER Aktivoi lahjakortti osoitteessa https://kauppa.ruutu.fi/lahjakortti (Tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 9,95 €/kk)

Aleksi Paananen ennakoi huomista ottelua InterTV:n haastattelussa: