26.3.2016

Otteluennakko: AIK-FC Inter

Inter kohtaa tänään Veikkausliigakauden kenraaliharjoituksessa Tukholman Solnassa ruotsalaisen suurseura AIK:n. Ottelu alkaa Skytteholmin Idrottsparkilla Suomen aikaa kello 14.00 (13.00 Ruotsin aikaa).

Inter on kohdannut AIK:n harjoitusottelussa Job Dragtsman valmentajakaudella kerran aikaisemmin. Vuonna 2009 pelatun ottelun Inter voitti Timo Furuholmin ja Ats Purjeen maaleilla 2-0.

Lauantain ottelu päättää siis Interin harjoituskauden, joka on pitänyt sisällään toistaiseksi kymmenen ottelua. Näistä otteluista Inter on voittanut viisi, tasapelejä on kasassa kolme ja tappion Inter on kärsinyt kahdesti.

Tämän päiväinen ottelu AIK:ta vastaan on päävalmentaja Job Dragtsman mukaan erinomainen päätös harjoituskaudelle.

– Odotan suurella mielenkiinnolla tämän päivän ottelua. AIK on yksi Ruotsin parhaista joukkueista ja erinomainen mittari meille. Muutenkin kansainväliset ottelut ovat kehittymisen kannalta tärkeitä, sanoo Dragtsma.

Ainoa asia, mikä Dragtsmaa hieman harmittaa AIK-ottelun alla on Interin loukkaantumistilanne. Tämän takia joukkue ei pääse ihan ideaalikokoonpanolla otteluun. Inter-luotsin mukaan asiassa on myös toinen puoli.

– Kyllähän nämä pelit olisi aina hienoa pelata aivan sillä parhaalla miehistöllä. Loukkaantumisille ei kuitenkaan koskaan voi mitään. Tämä antaa kuitenkin nyt muille mahdollisuuden näyttää tasonsa hyvää joukkuetta vastaan. Varsinkin meidän A-juniori-ikäiset pelaajat saavat nyt arvokasta kokemusta tästä ottelusta, toteaa Dragtsma.

Interin pelaavassa kokoonpanossa ottelussa saatetaan nähdä myös joukkueen tuore hankinta Marios Nikolaou, joka liittyi joukkueen mukaan eilen perjantaina.

– Marios nähdään luultavasti kentällä jossain vaiheessa. Hän pelasi torstaina Kyproksen mukana vajaat kymmen minuuttia Ukrainaa vastaan, joten rasituksen puolesta ongelmia pelaamisen suhteen ei ole, sanoo Dragtsma.

Lauantai-iltapäivän ottelussa nähdään myös yksi iloinen jälleennäkeminen, kun AIK:n riveissä pelaa Interin kautta uransa todelliseen lentoon saanut hollantilaistoppari Jos Hooiveld. Veikkausliigahistorian yksi parhaista pelaajista pelasi Interissä kaudet 2007 ja 2008.