26.1.2018

Otteluennakko: AIK-FC Inter

Inter kohtaa huomenna lauantaina Solnan Skytteholms Idrottsparkenilla harjoitusottelussa AIK:n. Ottelu alkaa Ruotsin aikaa kello 13.00.

Inter kohtasi AIK:n edellisen kerran kaksi vuotta sitten. Tuolloin Solnassa pelatun ottelun vei nimiinsä kotijoukkue Alexander Isakin maalilla 1-0. Vuonna 2009 Norrtäljessä pelatussa ottelussa Inter oli vastaavasti parempi 2-0 lukemin. Keväällä 2005 AIK voitti niukasti 1-0.

Kansainväliset harjoitusottelut ovat tärkeä osa Interin valmistautumista tulevaan Veikkausliigakauteen. Päävalmentaja Fabrizio Piccaretan mukaan huomisen perusteella nähdään, mihin suuntaan joukkue on menossa. Vastus on italialaisen mukaan kivikova.

– Vaikka kyseessä on harjoitusottelu, niin tämä kertoo paljon siitä, mihin suuntaan joukkueeni on menossa. Pelaamme yhtä Ruotsin parasta joukkuetta vastaan, joten vastus on varmasti kova, sanoo PIccareta.

Helpolla Inter ei tule ottelussa selviämään. Piccareta vaatii pelaajiaan lyömään huomenna kaiken likoon.

– Haluan pelaajani edustavan Interiä ylpeydellä ja antavan kaikkensa, jotta meillä on ottelusta positiivista takaisintuotavaa Suomeen. Sen päälle on hyvä rakentaa, maalailee Piccareta.

Piccareta lupaa ottelussa peliaikaa koko orkesterille. Tällä on hänen mukaansa selvä tarkoitus.

– Näissä otteluissa haluan antaa peliaikaa mahdollisimman monelle pelaajalleni, jotta saan selville, keneen voin tiukan paikan tullen luottaa, päättää Piccareta.

Ihan parhaalla miehistöllä Inter ei Tukholmaan pääse. Sivussa ovat pitkäaikaispotilas Niko Markkulan lisäksi sitkeästä flunssasta kärsivä Niilo Mäenpää, maajoukkuekomennuksella oleva Elias Mastokangas sekä loukkaantuneet Tero Mäntylä, Mika Mäkitalo ja Lucas Garcia.

Harjoitusottelu AIK:n ja Interin välillä pelataan siis huomenna lauantaina Ruotsina aikaa kello 13.00 Skytteholmin Idrottsparkenilla.