25.8.2017

Oskari Qvickin kuntoutusjakso voiton puolella

FC Interin Oskari Qvick on päässyt osallistumaan osittain joukkueharjoituksiin ensimmäistä kertaa reiluun kahteen vuoteen. Oskarin tunnelmat olivat syystäkin korkealla tiistain harjoitusten jälkeen.

– Fiilis on ihan loistava, koska edellisestä kerrasta joukkueen mukana on todella paljon aikaa. Olin osittain mukana reilu vuosi sitten, mutta käytännössä siitä on yli kaksi vuotta aikaa, kun loukkaannuin, sanoo Qvick.

Interin Veikkausliigajoukkueessa vasta 15-vuotiaana debytoineen Qvickin painajainen alkoi 21.5.2015, jolloin hän loukkaantui vaarattoman näköisessä tilanteessa vierasottelussa HJK:ta vastaan. Tuosta asti hän on käytännössä ollut sivussa tositoimista.

Reilut kaksi vuotta erossa rakastamastaan lajista on pitkä aika kenelle vaan. Qvick myöntääkin, että aika on ollut henkisesti raskasta.

– Tämä on ollut välillä tosi raskasta henkisesti. En ole kuitenkaan luovuttanut missään vaiheessa. Eteenpäin on menty päivä kerrallaan ja hammasta purren, myöntää Qvick.

Poikamaajoukkueissa 16 kertaa esiintyneellä Qvickillä lopettaminenkin on käynyt mielessä monta kertaa.

– En voi kieltää, ettei lopettaminen olisi käynyt mielessä. Se on käynyt monta kertaa. Futis on kuitenkin niin hieno laji, ettei sitä noin vain lopeteta, hymyilee Qvick.

”Oskun” kuntoutuksesta vastannut Interin fysioterapeutti Eduardo Rodriguez on väläytellyt sitäkin mahdollisuutta, että 19 vuotias Qvick nähtäisiin vielä kentällä tällä kaudella. Osku ei ota tästä kuitenkaan mitään paineita.

– Olisihan se tietysti hieno päästä pelaamaan. En halua kiirehtiä tai ottaa riskiä kuitenkaan asian kanssa. Jos se tapahtuu, niin hienoa, mutta katsotaan sitä sitten, toteaa Qvick.

Inter-fysiona toista kauttaan toimiva Rodriguez saakin kehut Qvickiltä.

– Edu on mestari sanan täydessä merkityksessä. Tosi loistava tyyppi. Hän on todella hyvä fysio, joka on aina löytänyt myös minulle aikaa, vaikka tässä on ollut monta muutakin pelaajaa loukkaantuneena ja minua lähempänä pelikuntoa, kehuu Qvick

Vakava loukkaantuminen on nuorelle pelaajalle aina kasvun paikka. Tämän myöntää myös Qvick.

– Henkinen kantti on kasvanut. Pienet vastoinkäymiset eivät varmasti enää hetkauta minua. Vamman myötä olen oppinut laittamaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Myös pikkuasioista stressaaminen on vähentynyt. Osaan varmasti suhtautua asioihin rennommin kuin ennen, kiteyttää Qvick.

Vähitellen enemmän ja enemmän joukkueharjoituksiin mukaan tulevan Qvickin tavoitteet tulevan suhteen ovat myös vielä toistaiseksi varsin maltilliset.

– Ensimmäinen tavoite on pysyä terveenä ja pelata futista. Sen näkee sitten, täyttyykö se, päättää Qvick.