18.9.2017

Nyman manasi löysää puolustuspelaamista

Interin kotiottelu Veikkausliigassa FC Lahtea vastaan oli sysimusta. Interin kapteenin nauhaa ottelussa kantanut Ari Nyman ei muistanut olleensa vastaavassa ryöpytyksessä.

– Ei tule tällaista kotipeliä mieleen, missä olisimme hävinneet näin suurinumeroisesti, muisteli Nyman.

Inter-legendan mukaan ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui lopulta vieraiden 0-1 johtomaali pelin 8. minuutilla. Tämä antoi vieraille edun heti alkuun.

– Taas kävi se meille niin valitettavan perinteinen asia, että vastustaja rokottaa ensimmäisestä paikastaan. Siihen asti peli oli ihan hyvää ja vielä sen jälkeenkin. Kahden nopeasti tulleen maalin jälkeen olikin sitten vaikeampaa, näki Nyman.

Nymanin mukaan ottelu ratkesi maalien edessä. Tuon taistelun veivät lahtelaiset puhtaasti nimiinsä.

– Meillä oli paikkoja, mutta Lahti sai tehtyä maalin oikeastaan joka kerta, kun pääsivät meidän 16-alueen sisään. Puolustimme aivan liian löysästi, manasi Nyman.

Nyman mukaan Inter lähti toiselle jaksolle riskillä hakemaan kavennusta.

– On tietenkin haastavaa lähetä toiselle jaksolle neljän maalin takaa-ajoasemassa. Pelasimme riskillä ja saimme maalin, mutta lopulta peli ratkesi heidän vapaapotkumaalin, totesi Nyman.

Vieraiden murskavoittoon päättyneen ottelun Nyman haluaa unohtaa mahdollisimman nopeasti. Katseet on käännetty jo vierasotteluun JJK:ta vastaan.

– Jos taululla on 1-6 lukemat, ei onnistumisia hirveästi kentällä nähty. Yritämme unohtaa tämän ja kääntää katseet tulevaan. Maanantaina on edessä ottelu Jyväskylässä, missä tavoittelemme jälleen voittoa, päätti Nyman.