1.2.2021

Noah Nurmi palaa Interiin pitkällä sopimuksella

(Kuva: Tero Wester)

 

Viime kaudella Veikkausliigaa FC Interissä lainasopimuksella pelannut 19-vuotias Noah Nurmi palaa Turkuun Interin ja tanskalaisseura Esbjergin päästyä sopimukseen Nurmen pysyvästä siirrosta. Interin ja nuoren topparin sopimus ulottuu kauden 2023 loppuun asti.

Esbjergiin kolme vuotta sitten Käpylän Pallosta siirtynyt Nurmi on kuulunut Suomen eri ikäluokkien maajoukkueissa vakiokasvoihin ja viimeksi U19-maajoukkueessa hän toimi myös joukkueen kapteenina. Aikuisten sarjoista yhden Tanskan pääsarjaottelun seuraksi viime vuodelta kertyi kaikkiaan 14 Veikkausliigan ottelua Interin paidassa.

Pitkän sopimuksen Interin kanssa tehneellä topparilla on selkeä näkemys sekä seuravalinnasta että odotuksista.

– Interissä on erinomainen valmennus ja minun ideoihini sopiva pelitapa. Nyt haluan kehittyä paljon ja saada enemmän tasaisuutta otteisiini, jotta pystyn pitämään pelipaikasta kiinni, Nurmi pohtii.

Jo viime kaudella Nurmea valmentanut José Riveiro nostaa esiin topparin taustan pelaajana.

– Noah on fiksu kaveri ja kypsä ikäisekseen. Huomaa, että hän on ollut ammattijalkapalloilija jo nuoresta asti. Hänellä on jo hyvä tietämys pelin perusasioista ja meidän on autettava häntä saamaan ne oikeaan järjestykseen, päävalmentaja luonnehtii.

Nurmen sopimuksen myötä Interillä on tällä hetkellä kaikkiaan 23 edustusjoukkueen pelaajasopimusta. Interin tekninen johtaja Vesa Mäki näkee Nurmen sopimuksen osana seuran pidemmän aikavälin suunnitelmaa.

– Samalla kun joukkuetta rakennetaan tulevaan kauteen, niin toki seurassa mietitään asioita myös pidemmälle. Olemme saaneet talven aikana tehtyä lukuisia pidempiä sopimuksia sekä omien lahjakkaiden nuorten pelaajien kanssa, että myös muutaman muualta tulevan. Noahin lisäksi Elias Mastokankaan, Matias Tammisen, Roope Kantolan, Jan Heinosen, Markus Arsalon, Jasper Yrjaksen ja Ryan Mahutan pidemmät sopimukset antavat ennen kaikkea pelaajilla rauhan kehittyä ja samalla aikaa nousta isompaan rooliin liigajoukkueessamme. Näiden lisäksi meillä on kymmenkunta pidemmällä sopimuksella olevaa akatemiapelaajaa, joita seura tukee parhaalla mahdollisella tavalla edistääkseen heidän tavoitteitaan pelaajakehityksessä.

– Toki Noah on osoittanut jo viime kaudella kuuluvansa liigatasolle ja tullee taistelemaan tänä vuonna peliajasta vielä viime kautta vahvemmin, Mäki lisää.

Nurmi pääsee harjoittelemaan Interin mukana ensimmäisen kerran maanantaina ja hän on valmennuksen käytettävissä ensimmäisen kerran ensi lauantain Suomen Cupin ottelussa Honkaa vastaan.