28.9.2018

Niko Markkula jatkaa FC Interissä myös kaudella 2019

FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki kertoo osapuolten lisänneen nyt käytetyn option sopimukseen tänä keväänä.

– Kävimme Nikon kanssa monta keskustelua alkuvuodesta hänen ollessaan loukkaantuneena. Option lisäyksellä halusimme rauhoittaa tilanteen kuntoutumista ajatellen ja samalla antaa sille tukemme, Mäki kertoo.

Ennen viime kevään loukkaantumistaan jyväskyläläislähtöinen Markkula oli jo lähellä paikkaa A-maajoukkueessa. Mäen mukaan oikeana laitapuolustajana yleensä pelaava JJK-kasvatti on osoittanut arvonsa myös tänä vuonna.

– Olemme iloisia, että hän on tullut pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin ja hän on ollut kuin uusi hankinta meille. Syksyn peliesityksillä ei myöskään ole kahta kysymystä siitä, etteikö hän olisi ansainnut paikkansa täällä myös jatkossa. Hän myös sopii erinomaisesti tulevaan Interin joukkueeseen, Mäki lisää.

Vastikään sadannen Veikkausliigan ottelunsa pelannut Markkula oli tyytyväinen seuran käytettyä option.

– Hieno juttu, että seura halusi käyttää option. Minulla oli selvää, että haluan jatkaa täällä. Seura on tehnyt niin paljon minun eteeni ja asiat on hoidettu hyvin, että koen olevani paljon velkaa seuralle. Ensi vuonna on lisäksi europelit tiedossa, laitapuolustaja muistuttaa.

– Kannattajille vaan sellaisia terveisiä, että joutuvat nyt katsomaan tätä naamaa ainakin vielä yhden vuoden, Markkula virnistää.

Markkulan ohella FC Inter on käyttänyt myös hyökkääjä Ansu Sherrifin sopimuksessa olleen option kaudesta 2019. KuPS:sta Interin junioreihin kaudeksi 2017 siirtynyt Sherrif on tällä kaudella tehnyt 14 maalia pelaamissaan kymmenessä A-juniorien otteluissa. Debyyttinsä Veikkausliigassa 13.9. pelatussa VPS-ottelussa tehnyt 19-vuotias Sherrif on pelannut kaikkiaan kolmessa liigaottelussa.