6.7.2017

Niko Markkula jälleen pelikunnossa

Interin pelaavasta kokoonpanosta reilun kuukauden sivussa ollut Niko Markkula on jälleen pelikunnossa. Hyvän alkukauden pelannut ”Marsu” on harjoitellut muun joukkueen mukana täysipainoisesti jo viikon. Hän on valmiina hyppäämään kentälle välittömästi.

– Olen harjoitellut reilun viikon täysipainoisesti. Mitään takapakkia ei ole tullut, joten olen valmiina kentälle, jos käsky käy, sanoo Markkula.

Täksi kaudeksi Interiin siirtyneen Markkulan alkukausi oli loukkaantumiseen asti hyvä. Tästä palkkiona olisi ollut paikka kesäkuun alussa pelattuihin A-maaotteluihin Liechtensteinia ja Ukrainaa vastaan.

– Se oli yksi vaikeimpia päätöksiä, mitä olen joutunut tekemään. Kuitenkin se oli oikea päätös, koska tuskin olisin siellä pystynyt olemaan täysipainoisesti mukana. Kun sinne pääsee, niin pitää olla täydessä kunnossa, korostaa Markkula.

Markkula nähtäneen Interin kokoonpanossa lauantaina miehen entistä seuraansa JJK:ta vastaan. Vaikka kysymyksessä onkin Markkulan kasvattajaseura, niin sympatiaa heitä kohtaa hän ei lauantaina tunne. Muuten hän toivoo heille menestystä.

– Kyllä ottelut JJK:ta vastaan ovat minulle erityisiä tapahtumia. Se on kuitenkin seura, mistä on paljon hyviä muistoja. Toivon heille kaikkea hyvää, mutta lauantaina en. Tavoitteena on ottaa pitkästä aikaa kotivoitto, sanoo Markkula.

Interin otteet eivät tuloksellisesti ole olleet ihan sitä, mitä joukkue olisi halunnut. Markkula on seurannut viimeiset ottelut kentän laidalta, joten hänellä on siitä näkökulmasta kuva, mistä peli on mättänyt.

– Olemme hallinneet oikeastaan jokaista peliä kotikentällä ensimmäisellä jaksolla. Olemme luoneet paikkoja, mutta kun maalinteko ei ole onnistunut, niin pelistä on monta kertaa tullut väkinäistä toisella jaksolla. Tulevissa otteluissa pitää olla vain kärsivällisempi, jos heti alussa ei maalinteko onnistu, korostaa Markkula.

Veikkausliigaottelu FC Inter-JJK pelataan lauantaina Veritas Stadionilla kello 17.00.