8.12.2016

Niko Markkula ja Mika Mäkitalo siirtyvät Interiin

Oikeana laitapuolustajana viime vuodet pelannut 26-vuotias Markkula oli päättyneellä kaudella nostamassa kasvattajaseuraansa JJK:ta takaisin Veikkausliigaan. Kauden 2016 päätteeksi hänet valittiin pelaajayhdistyksen äänestyksessä Ykkösen parhaaksi puolustajaksi. JJK:n lisäksi FC Hakaa ja ruotsalaista Eskilstuna Cityä edustanut Markkula on pelannut urallaan 84 Veikkausliigan ottelua.

Päättyneellä kaudella seitsemän maalia Ykkösessä tehnyt Markkula on innoissaan uusista haasteista.

– Kiva päästä Turkuun pelaamaan. Tämä on hieno kaupunki, jossa olen kuvitellut asuvani jossain vaiheessa elämää. Inter kuuluu sinne kärkikahinoihin eli viime kaudesta lähdetään totta kai parantamaan rajusti. Itsellä on kaksi hyvää ja ehjää kautta takana ja siitä lähdetään jatkamaan, Markkula suunnittelee.

Viiden vuoden tauon jälkeen Interiin palaava 31-vuotias Mika Mäkitalo on pelannut edellisten Inter-kausiensa jälkeen ensin FC Lahdessa ja kolme viimeisintä kautta RoPS:ssa. Yhteensä 274 Veikkausliigan ottelua pelannut Mäkitalo on edustanut lisäksi myös yhden kauden FC Hakaa.

Interiin jo juniori-ikäisenä siirtynyt Mäkitalo oli suuressa roolissa joukkueen voittaessa Veikkausliigan mestaruuden vuonna 2008. Mäkitalo palaakin Turkuun hyvällä mielellä ja hakemaan menestystä myös tulevina vuosina.

– Erittäin hyvät fiilikset paluusta ja mahtavaa päästä takaisin kotiin. Tulin Interiin nimenomaan menestymään ja haluan saavuttaa niin pelaajana kuin joukkueena vielä jotain. Uskon tuovani kokemusta ja rauhallisuutta pelaamiseen. Ehkä myös hitusen lappilaista hulluutta, Mäkitalo naurahtaa.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi on tyytyväinen uusien sopimuksien varmistuttua.

– Markkula on erittäin hyvä pelaaja ja olisin halunnut hänet jo viime vuonna joukkueeseeni. Omasta mielestäni yksi parhaimmista oikeista pakeista Suomessa. Hän on erittäin aggressiivinen ja nopea pelaaja. Juuri sellainen, jonka haluan laitapakiksi, Kuqi kiittelee.

– Mäkitalo taas on jo kokenut pelaaja, joka on ollut parhaimmillaan erittäin hyvä RoPS:ssa. Tulemme rakentamaan joukkueen, jossa on sekä kokemusta että nuoria ja lupaavia pelaajia. Kokemusta tarvitaan joukkueeseen. Lisäksi minulle valmentajana on tärkeää, että pelaaja ymmärtää seuran tavoitteet ja filosofian. Siksi on hyvä tuoda myös muutamia pelaajia, jotka ovat pelanneet täällä aiemminkin, Kuqi perustelee.

Markkulan ja Mäkitalon sopimusten myötä Interillä on 17 sopimuspelaajaa ensi kaudeksi. Joukkuetta täydennetään edelleen lähiviikkoina.