28.2.2020

Myös P17 SM-karsinnoissa viikonloppuna Turun derby

Viime viikonloppuna voittoihin päätyneet FC Interin A- ja B-juniorit jatkavat jälleen viikonloppuna SM-karsintojaan. B-juniorit kohtaavat lauantaina edustusjoukkueen tavoin paikallispelissä Turun palloseuran.

B-juniorit metsästivät viime kierroksella kauden ensimmäisen voittonsa, kun Vantaan Jalkapalloseura kaatui hienon esityksen päätteeksi numeroin 6–1. Interin B-junioreilla on tuloksena yksi voitto, tasapeli ja kaksi tappiota. Lauantain vastustaja TPS on aloittanut SM-karsinnat vahvasti ja tuloksena joukkueella on neljästä ottelusta kolme voittoa ja yksi tappio. Edellisessä ottelussaan TPS kärsi ensimmäisen tappionsa näissä karsinnoissa, kun PK-35 onnistui viemään pisteet luvuin 3–1. Interin B-junioreiden valmentaja Jussi Nuorela odottaa paikallisottelusta vauhdikasta ja fyysistä kamppailua.

– Mielenkiintoinen ja viihdyttävä peli varmasti luvassa. Paikallispeleissä aina sattuu ja tapahtuu, koska pelaajilla on tunteet vahvasti mukana. Se joukkue on vahvoilla, kumpi pystyy noudattamaan omaa pelisuunnitelmaa ja pitämään hermot kurissa, Nuorela ennakoi.

Ennen ottelua Interin B-juniorit ovat sarjataulukossa sijalla kuusi, ja lauantaina olisi loistava mahdollisuus kuroa eroa paikallisvastustaja TPS:ään, joka on karsinnoissa kolmannella sijalla.

– Ottelu on meille todella tärkeä ja isot pisteet ovat jälleen jaossa. Paikallispelit ovat aina tasaisia, eikä niissä ole ennakkosuosikkeja. Molemmat joukkueet tekevät varmasti kaikkensa voiton eteen, toteaa Nuorela.

Peli vihelletään käyntiin kello 18.15 Kupittaa 5:llä, joten innokkaimmat kannattajat voivat jatkaa derbypäivän juhlintaa ja Interin kannustamista miesten Suomen Cupin ottelun jälkeen SM-karsinnoissa.

 

Interin A-juniorit hakivat viime viikonloppuna Porista kauden avausvoittonsa, kun FC Jazz kaatui hienon nousun päätteeksi luvuin 1–3. Sunnuntaina Kupittaalla vastaan asettuvalla Hakalla on kauden neljästä pelistään kasassa vain yksi piste. Edellisessä ottelussa FC Hongalle hävinneet Hakan A-juniorit ovat onnistuneet karsinnoissa maalinteossa vain kertaalleen. Vaikka vierasjoukkue Hakan alkukausi on ollut vaikea, muistuttaa Valikainen, ettei sarjataulukkoa kannata liikaa katsoa tässä vaiheessa karsintoja.

– Vastustaja puolustaa tiivisti ja iskee nopeilla vastahyökkäyksillä. Meidän pitää pysyä kärsivällisinä, liikuttaa palloa nopeasti ja olla tehokkaita maalipaikoissamme. Tässä sarjassa ei ole ainuttakaan helppoa ottelua, joten varmasti kova ja tiukka taistelu luvassa. Edellisen pelin voitto rentoutti joukkuetta, joten kolmea pistettä lähdetään hakemaan uudestaan, Valikainen toteaa.

 

B-juniorit:
TPS – FC Inter 29.2.2020 klo 18.15 | Kupittaa 5

A-juniorit:
FC Inter – FC Haka-j 1.3.2020 klo 14.15 | Kupittaa 5

 

 

Arkikkelikuva: Nina Forsten-Lindman