16.11.2022

Monipuolinen Iiro Järvinen kahden vuoden sopimuksella FC Interin vahvuuteen

FC Inter on tehnyt kaudet 2023 ja 2024 kattavan pelaajasopimuksen Iiro Järvisen kanssa. 26-vuotias Järvinen on monikäyttöinen pelaaja, jolle on tullut tutuksi pelaaminen sekä keskikentällä että laidalla.

Järvinen debytoi Veikkausliigassa JJK:n paidassa jo kaudella 2013, mutta varsinainen läpilyönti liigapelaajaksi tapahtui kausina 2017-2020 Tampereella Ilveksen joukkueessa. Viimeiset kaksi sesonkia hän oli nappaamassa kaulaansa liigahopeaa Kuopion Palloseuran paidassa.

Päättyneellä kaudella ottelumäärä jäi liigassa yhdeksään, jonka aikana hän ehti merkkauttaa tililleen kolme maalisyöttöä. Kaiken kaikkiaan Järvisellä on liigaotteluita kertynyt vyölle jo 119. Aikanaan Suomen nuorisomaajoukkueissakin pelannut Järvinen on juhlinut urallaan Suomen Cupin voittoa kolmesti.

Päävalmentaja Jarkko Wiss tuntee Järvisen todella hyvin entuudestaan.

– Iiro on itselleni vanha tuttu, hän tuli 1. divisioonasta Ilveksen liigajoukkueen mukaan. Hänestä on tullut vuosien saatossa monipuolinen ja luotettava Veikkausliiga-pelaaja, jota voidaan käyttää useissa rooleissa. Hän on hyvä pallollinen pelaaja, jolla on hyvät tekniset ominaisuudet ja terävät jalat, sekä pystyy sopeutumaan erilaisiin tehtäviin, Wiss arvioi.

 

Järvinen itse on innoissaan uuden haasteen kynnyksellä.

– Hyvä fiilis ja innolla odotan, että treenit alkaa ja pääsee mukaan joukkueeseen, Iiro myhäilee.

Mitkä olivat ne päällimmäiset syyt, että siirto sinimustaan paitaan tapahtui?

– Päällimmäisenä syynä oli tietysti se, että vastuu jäi Kuopiossa pieneksi ja sitä kautta oli parempi hakea uutta haastetta. Turku ja Inter tuntui parhaalta vaihtoehdolta itselleni.

 

Kuinka paljon se vaikutti, että täällä sinulle tuttu päävalmentaja?

– Totta kai tuttu valmentaja vaikutti, molemmat tiedetään mitä toisiltamme saadaan, ja se helpotti kyllä valintaa.

Minkälaiset pari kautta sinulla on nyt takana?

– Pari kautta Kuopiossa jäi tietysti päällimmäisenä pettymykseksi omalta osalta, mutta koen kuitenkin, että olen kehittynyt pelaajana sekä ihmisenä. Meillä oli korkea taso päivästä toiseen treeneissä ja henkisesti raskaiden, mutta opettavaisten kausien jälkeen tuntuu, että on todella valmis uuteen haasteeseen, Järvinen toteaa.

Sinulla on vyölläsi enemmän liigamatseja kuin monella muulla Inter-pelaajalla. Uskotko, että sinulla on tätä myötä myös sellaisia johtajuusominaisuuksia, joista nuori joukkue voi hyötyä?

– En varmasti ole koskaan ollut se joukkueen äänekkäin tyyppi, enkä tule olemaankaan. Enemmän tykkään näyttää esimerkkiä tekemisellä ja sitä kautta varmasti on hyötyä joukkueelle joka päiväisessä treenaamisessa.

Tommi Jyry saapui tänne viime kaudeksi Kuopiosta, kun alla oli kausi pienemmillä peliminuuteilla. Hän puhkesi jälleen kukkaan täällä ja otti isoa roolia. Tuliko Tommin kanssa juteltua siitä, minkälainen organisaatio tämä Inter on?

– Soittelin Tommin kanssa ennen kun kirjoitin sopimuksen ja sain hyvän kuvan organisaatiosta, joka vahvisti omaa kuvaa entisestään. Kaikki tiedettiin jo Kuopiossa, että Tommi on hyvä pelaaja eikä tullut yllätyksenä, että mies pelasi hienon kauden, kun vastuuta tuli. Yritetään seurata Tommin jalanjälkiä!

Mitkä ovat terveisesi Inter-kannattajille?

– Nähdään peleissä! Tehdään ensi kaudesta ikimuistoinen, yhdessä!