18.11.2020

Moisander jatkaa Interissä – maalivahdilla edessään jo kuudes kausi

(Kuva: Tero Wester)

FC Inter on solminut jatkosopimuksen maalivahti Henrik Moisanderin kanssa. Uuden yksivuotisen jatkosopimuksen tehneelle 35-vuotiaalle Moisanderille kausi 2021 on jo kuudes Interin paidassa.

Veikkausliigassa jo 12 vuotta sitten debytoinut Moisander kuuluu nykyisistä liigavahdeista kokeneimpiin 214 pelatulla ottelullaan. Kausilla 2012 ja 2014 hänet valittiin Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi. Tilastojen valossa päättynyt kausi ei tosin jäänyt näitä kausia kehnommaksi, sillä Moisander piti maalinsa puhtaana 9 kertaa 17 ottelussa ja päästi koko kaudella vain 11 maalia.

– Oli ainakin Inter-urani paras kausi ja ehkä se tasaisuus yhdisti näihin kausiin, jolloin minut valittiin liigan parhaaksi. Näissä tilastoissa täytyy kuitenkin muistaa, että puolustaminen on kokonaisuus. Jos joukkueen puolustus toimii, ei tarvitse tehdä montaa huippupelastusta nollapeliin, Moisander kertoo päättyneestä kaudesta.

Päättyneellä kaudella Interin puolustus oli 17 päästetyllä maalilla sarjan pitävin yhdessä HJK:n ja Hongan kanssa. Tiivis puolustus oli myös osatekijänä pitkän mitalittoman putken jälkeen Interin toiseen peräkkäiseen kakkossijaan Veikkausliigassa. Moisanderin mukaan joukkueen kyky taistella kärkisijoista ja sitä kautta korkealla pysynyt motivaatio olivat tärkeimmät syyt jatkosopimuksen tekemiseen.

– Ennen kaikkea se, että pelihaluja vielä löytyy. Toinen hopea peräkkäin on näyttänyt meidän olevan oikealla tiellä. Sama runko ja sama valmennus luo edellytykset sille, että myös ensi kaudella on näin, turkulaismaalivahti perustelee.

FC Interin päävalmentajana ensi kaudella jatkavan José Riveiron mukaan Moisander tarjoaa joukkueelle myös muuta kuin puolustusosaamista. Jatkosopimuksen puolesta puhuivatkin Riveiron mukaan monet seikat.

– Henkka on varma valinta. Hänellä on kokemusta ja tietoa suomalaisesta jalkapallosta. Samaan aikaan hän on todella ammattimainen ja järjestelmällinen tarjoten joukkueelle huipputaitoa pelin molemmissa vaiheissa. Hän on edelleen todella kunnianhimoinen, mikä on joukkueelle ehdottomasti hyvin tärkeää, Riveiro kuvailee.

Moisanderin jatkosopimuksen myötä päättyneen kauden pelaajista jo 14 on jatkosopimus myös vähintään ensi kaudesta. Riveiron mukaan joukkueen rakentuminen on melko tyypillisessä vaiheessa tähän aikaan vuodesta.

– Tilanne on hyvä, mutta ei täydellinen. Haluamme selvittää joukkueen kasaamisessa tiettyjä avoimena olevia asioita, mutta pieni epävarmuus tässä vaiheessa kautta on täysin normaalia, espanjalaisvalmentaja muistuttaa.


Kausikortit 2021

Kauden 2021 kausikorttimyynti on alkanut Tiketissä. Osta itselle tai lahjaksi Tiketin myyntipisteistä tai verkkokaupasta. Hinta alkaen 79 €.

Osta kausikortti