19.6.2018

Mika Ojala: Turun derby on iso asia koko seuralle

Veikkausliigan tämän kauden ainoa oikea derby pelataan keskiviikkona Veritas Stadionilla TPS:n isännöimänä kello 18.30. Mika Ojala on pelannut uransa aikana kaikkiaan 17 paikallisottelua. Ensimmäisen hän pelasi toukokuussa 2006.

– Ei hirveästi ole muistikuvia tuosta ottelusta. Paljon yleisöä ja melkoinen vääntö oli jo silloin, kuten vielä nykyäänkin. Ainutlaatuisia tapahtumia nämä ovat. Näitä odotetaan aina vesi kielellä, myöntää Ojala.

Paikallisottelut herättävät tunteita sekä pelaajien että kannattajien keskuudessa. Lopullisen Turun herruuden ratkovat lopulta kentällä urakoivat pelaajat.

– Tämä on iso asia pelaajille, taustoille ja kannattajille. Tunnelman luomiseksi tarvitaan molempien seurojen kannattajia. Me pelaajat sitten ratkaisemme paremmuuden kentällä, sanoo Ojala.

Oman sähkönsä otteluun luo joukkueiden fyysinen läheisyys arkisessa aherruksessa. Pukuhuoneet ovat Veritas Stadionilla vieretysten ja Kupittaalla harjoitellaan viereisillä kentillä. Ojala myöntää, että yhteiselo sujuu, vaikka se läheisyys saattaa joskus myös ärsyttää.

– Kyllä se välillä ärsyttää, mutta hyvin me siihen pukuhuonekäytävälle mahdutaan. Tuo läheisyys tuo otteluihin sen erityisyyden. Aikaisemmin emme oikein edes puhuneet toisille ennen otteluita. Lopulta olemme ratkoneet sitten kentällä, kumpaa lopulta hymyilyttää seuraavat päivät, valottaa Ojala.

Oman leimansa Interin viime viikkoihin on tuonut valmentajan vaihdos. Mika Ojalan mukaan John Allen ei ole vielä tuonut merkittäviä muutoksia Interin kuvioihin.

– Vielä ei ole muutoksia hirveästi tullut. Meillä on kuitenkin ollut tässä lyhyessä ajassa kaksi peliä, eikä olla treenikentällä hirveästi ehditty viilaamaan asioita. Joihinkin asioihin on jo tietysti puututtu ja tulevaisuudessa vielä varmasti enemmän, päättää Ojala.

Turun derby TPS-Inter pelataan keskiviikkona Veritas Stadionilla kello 18.30.