7.6.2022

MIELI ry:n koulutusseminaari seuran toimihenkilöille 15.6.

 

FC Inter järjestää yhdessä MIELI ry:n kanssa koulutusseminaarin seuran toimihenkilöille ja pelaajien vanhemmille Veritas Stadionilla keskiviikkona 15.6.2022 klo 18.00–21.00.

 

FC Inter jalkapalloseurana toimii edelläkävijänä ja haluaa yhteistyökumppaninsa MIELI ry:n kanssa tarjota uusia työkaluja päivittäiseen vuoropuheluun sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoihin kentällä ja sen ulkopuolella. Koulutusseminaariin on kutsuttu Interin toimihenkilöt sekä asiasta kiinnostuneet junioripelaajien vanhemmat. 

Puhujina paikalla ovat MIELI ry:n Joni Reijo, Johannes Parkkonen, Katri Lilja ja Taru Tanskanen. Tilaisuudella on tarkoitus tarjota työkaluja mielen vahvistamiseen ja vuorovaikutustaitoihin kentällä ja sen ulkopuolella. Seuran toimihenkilöiden ilmoittautumiset seminaariin oman joukkueenjohtajan kautta tai uutiskirjeen 22/22 ohessa olevasta linkistä.

Seuraava seminaari järjestetään syksyllä ja se tulee olemaan avoin kaikille Varsinais-Suomen seuratoimijoille ja muille asiasta kiinnostuneille.

 

Nuori mieli urheilussa -hankkeella ja sen koulutusseminaareilla tuetaan ja vahvistetaan urheilun parissa toimivien valmentajien ja taustahenkilöiden osaamista ja mahdollisuuksia tukea nuorten urheilijoiden mielenterveyden kehitystä.

Viime aikoina yhteiskunnallisessa keskustelussa on kannettu huolta lasten ja nuorten mielenterveyden haasteista. Lasten ja nuorten mielenterveyttä vahvistavat parhaiten ne aikuiset, jotka viettävät heidän kanssaan eniten aikaa. Valmentajista ei tarvitse tulla mielenterveyden ammattilaisia, terapeutteja tai psykologeja. Riittää, että heillä on riittävästi taitoa, osaamista ja käytännön työkaluja tukea lasten mielenterveyden kehitystä ja kohdata heidät omana itsenään: omine tunteineen ja tarpeineen.

”Urheiluvalmentajat ja harrastusten ohjaajat ovat tärkeässä roolissa lasten ja nuorten elämässä. He toimivat esimerkkeinä ja heidän sanomisensa muistetaan pitkään vielä aikuisena”, toteaa MIELI ry:n Nuori Mieli Urheilussa -hankkeen projektipäällikkö Johannes Parkkonen.

Lue lisää Nuori mieli urheilussa -toimintavoista.