28.9.2018

Matias Lahti on pelannut vahvasti Interin keskikentällä

FC Inter on ajanut tällä kaudella sisään Veikkausliigajoukkueen kokoonpanoon vahvasti nuorta verta. Yksi kentällä nähdyistä pelaajista on Liedon Pallosta Interiin B-juniori-ikäisenä siirtynyt Matias Lahti, jonka isoveli Joonas pelasi myös Inter-paidassa yhden ottelun Veikkausliigassa kaudella 2015.

Veikkausliigaotteluiden lisäksi Lahti on pelannut tällä kaudella Interin P20 SM-sarjaa ja kolmosesta Inter 2-joukkueessa. Kaikkiaan hänelle on kertynyt otteluita 31.

– Otteluita on tullut aika paljon. Tietysti iso ottelumäärä tuntuu kropassa, kun pelannut paljon. Veikkausliigassa pelaaminen on kuitenkin hienoa ja eikä väsymys tunnu otteluissa, sanoo Lahti.

Keskikenttäpelaaja Lahti myöntää, että keskittymisessä otteluihin voi olla myös omat haasteensa, kun joutuu pelaamaan monessa eri joukkueissa. Nuoresta iästä huolimatta hän pystyy suhtautumaana asiaan kypsästi.

– Totta kai se on haastavaa, kun on pelannut monessa joukkueessa. Pyrin tekemään aina kuitenkin omalta kohdaltani vain parhaani, niin se helpottaa pelaamista otteluissa, toteaa Lahti.

Huhtikuussa 19 vuotta täyttäneellä Lahdella on suunnitelmat tulevaisuuden varalla. Tällä hetkellä fokus on Interissä, unohtamatta kuitenkaan opiskelua.

– Tällä hetkellä satsaan jalkapalloon. Tavoitteena on saada Interiin sopimus ensi kaudeksi. Totta kai pitää miettiä myös opiskelua. Minulla on halutessani paikat sekä Vaasan että Oulun kauppakorkeakoulussa, mutta tällä hetkellä keskityn pelaamiseen täällä, päättää Lahti.

Inter TV:n haastattelusta näet ja kuulet Lahden mielipiteet mm. Liedon Pallosta, futsalista oheisharjoittelumuotona ja voittamaan oppimisesta pihapelien kautta.