31.7.2018

Mäntylä paljastaa voittoputken salat

Kesäkuun alussa tapahtunut valmentajanvaihdos on piristänyt Interin pelaamista. Tällä hetkellä joukkue porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa, mitä ei ole tapahtunut sitten vuoden 2013.

Yksi tasoaan viime otteluissa nostanut pelaaja on toppari Tero Mäntylä, joka on ottanut Interin puolustuksessa johtajan roolin. Tällä kaudella 14 ottelua pelannut toppari paljastaa hyvin otteiden salisuuden.

– Olemme tehneet kärsivällisesti ja kurinalaisesti töitä harjoituskentällä. Se kova työ on tuonut meille lopulta myös voittoja myös ns. heikommalla pelillä. Tiedämme kuitenkin myös sen, että pystymme parantamaan omaa peliämme, mikä on todella hyvä asia, sanoo Mäntylä Inter TV:n haastattelussa.

Interin kivijalka kolmessa voitto-ottelussa on ollut permanentin löytänyt puolustuslinja, joka on pelannut samassa muodossa jo viisi ottelua. Mäntylän mukaan nelikko alkaa tuntemaan toisensa, mikä helpottaa pelaamista.

– Mitä enemmän pelaamme yhdessä, sen paremmin opimme tuntemaan toisemme. Vähitellen alamme tunnistamaan toistemme vahvuudet ja heikkoudet. Sen mukaan pystymme muokata omaa pelaamistamme, valottaa Mäntylä.

Mistään tähtitieteestä ei Mäntylän mukaan ole pelaamisessa kuitenkaan kysymys.

– Olemme alkaneet tehdä ne perusasiat huolella ja tarpeeksi kurinalaisesti joka kerta. Se on lopulta kantanut hedelmää puolustuspelissä, myöntää Mäntylä.

Lisää Mäntylän mielipiteitä joukkueen tämänhetkisestä tilanteesta Inter TV:n haastattelusta: