7.2.2018

Mansally siirtyy PS Kemistä FC Interiin

Viime kuussa 29 vuotta täyttänyt Mansally on pelannut liki koko aikuisikänsä Pohjois-Amerikan MLS-liigassa. Yhdysvaltalaisten New England Revolutionin, Real Salt Laken ja Houston Dynamon riveissä pelejä on kertynyt lähes 150 kappaletta. Mansallylla on nykyisin myös Yhdysvaltain kansalaisuus.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccaretan mukaan Mansally oli hänen alkuperäinen toiveensa vasemmalle laidalle.

– ”Kenny” on palapelimme viimeinen puuttuva palanen. Olen todella tyytyväinen saadessani hänet tänne, sillä hän oli listallani ykkösenä pelipaikalleen jo viime kauden päättyessä. Hän on voimakas pelaaja, joka pystyy tekemään töitä puolustus- ja hyökkäyssuuntaan samalla tehokkuudella. Hän teki minuun vaikutuksen viime kauden liigassa tekemällä laitapuolustajan paikalta kuusi maalia, Piccareta kuvailee Mansallyä.

Interin teknisen johtajan Vesa Mäen mukaan joukkue on nyt hankintojen osalta valmis.

– Kauden 2018 joukkue on nyt koossa. Tämän kauden joukkueen kokoaminen alkoi toden teolla viime elokuussa ja nyt on viimeinenkin palanen paikallaan. Sopimuspelaajia edustusjoukkueessa on yhteensä 26, joista 9 on vielä juniori-ikäisiä. Heistä Aati Marttinen on lainattu Hakaan ja Niko Markkula on vielä pitkään sivussa, joten harjoitusvahvuudessa on 22 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia.

– Tämän kauden Inter on nuorempi, kotimaisempi ja tasapainoisempi viime vuoteen verrattuna. Uudet pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen lisää nopeutta, pelikäsitystä ja taitoa. Kun joukkue saadaan hyvin kommunikoimaan keskenään ja pysymään tuoreena, niin kaudesta on lupa odottaa hyvää, Mäki toteaa.

Edustusjoukkueen seuraava ottelu on tulevana perjantaina, jolloin Inter kohtaa Suomen Cupin ottelussa TPS:n.

Tulleet pelaajat:

Joona Järvistö (s. 1996, KaaPo)
Daniel Kamy Ntankeu (s. 1996, FK Dečić)
Arttu Kotanen (s. 2000, PEPO)
Mikko Kuningas (s. 1997, FC Lahti)
Abdoulie Mansally (s. 1989, PS Kemi)
Yoonis Muse (s. 2000, FC Inter juniorit)
Niilo Mäenpää (s. 1998, FC Haka)
Teemu Penninkangas (s. 1992, Ilves)
Ivan Sesar (s. 1989, Juventus Bukarest)
Lassi Viholainen (s. 1999, FC Inter juniorit)
Wille Öhman (s. 2000, TPS juniorit)

Lähteneet pelaajat:

Julien Faubert, Guy Gnabouyou, Alan Henrique, Petros Kanakoudis, Macoumba Kandji, Kalle Kauppi, Henri Lehtonen, Kosta Manev, Kevin Mombilo, Philip Njoku, Elias Untamala