26.10.2018

Mäkitalo valmistautuu viimeiseen otteluunsa Inter-paidassa

Veikkausliigakausi 2018 päättyy huomenna Interin osalta vierasotteluun Seinäjoella. Huominen SJK-ottelu on samalla Mika Mäkitalolle viimeinen Interissä, sillä hänen sopimuksensa seuran kanssa päättyy tähän kauteen. ”Muksun” suunnitelmissa onkin ottaa kaikki irti viimeisestä pelistä.

– Aion kyllä nauttia täysin rinnoin viimeisestä ottelustani Inter-paidassa. Mikäs sen parempaa kuin lopettaa tässä seurassa pelit voittoon, Mäkitalo toteaa.

Päivälleen kymmenen vuotta sitten voitetun Veikkausliigan mestaruuden lisäksi Mäkitalolla on Inter-ajalta liigan hopeamitali kaudelta 2011. Tänä keväänä saavutuslista täydentyi Suomen Cupin voitolla. Cup-finaalin voittomaalia alustamassa ollut Mäkitalo kertookin Inter-vuosista jäävän hienoja muistoja.

– Lähden Interistä nyt jo kolmatta kertaa, mutta paljon on tullut hyviä muistoja. Eikä sitä ikinä tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Voihan olla, että palaan vielä kerran, Mäkitalo naurahtaa.

Jo kaudella 2003 Veikkausliigassa debytoinut Mäkitalo on aktiivipelaajien listalla neljäntenä pelattujen liigaotteluiden määrässä 323 ottelullaan. Peleistä 164 eli hieman yli puolet Turusta kotoisin oleva keskikenttäpelaaja on pelannut Interissä. Tämän lisäksi 33 vuotta kesällä täyttänyt Mäkitalo on pelannut urallaan FC Hakan, FC Lahden ja RoPS:n riveissä.

Keskikentän taiturilla ei omien sanojensa mukaan ole vielä tietoa seuraavasta etapista. Joka tapauksessa hän on valmis vielä uuteen haasteeseen.

– Jos jossain on vielä minua kiinnostava projekti tarjolla, olen varmasti valmis lähtemään. Yhden ajan loppu on aina toisen alku, Mäkitalo ilmoittaa.

Vielä huomenna Mäkitalo nähdään kuitenkin jo juniorivuosina edustamansa Interin paidassa. Veikkausliigan päätöskierroksen ottelu SJK – FC Inter alkaa Seinäjoen OmaSP Stadionilla kello 15.00.