2.1.2023

Maalivahti Eetu Huuhtanen siirtyy Interiin

 

FC Inter on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen maalivahti Eetu Huuhtasen kanssa.

Tammikuun lopulla 20 vuotta täyttävä kassari siirtyy sinimustiin kasvattiseurastaan Ilveksestä. Huuhtanen ehti saada Tampereella viimeisen kolmen kauden aikana vyölleen uransa ensimmäiset kymmenen liigaottelua.

Nyt Suomen juniorimaajoukkueissakin esiintyneen Huuhtasen urakehitys saa jatkoa Turussa. Interin maalivahtivalmentaja Ville Vastamäki kuvailee, minkälaisen kiinnityksen joukkue sai.

– Nuori ja erittäin lupaava maalivahti. Erityisominaisuutena hänellä on reaktiotorjunnat, joissa hän on äärimmäisen hyvä. Kyseessä on muutenkin tosi kokonaisvaltainen maalivahti, joka hallitsee boksin ja alueen puolustamisen, torjumisen sekä pelinavaamisen, joten kyseessä on tosi hyvä paketti kokonaisuudessaan. Kun tuli tällainen mahdollisuus hankkia noin lupaava maalivahti tähän seuraan, niin siihen myös tartuttiin, ”Vastis” kommentoi.

Huuhtanen kertoo pohtineensa seuravalintaa kahden eri seuran välillä, kunnes Inter astui kehiin mukaan.

– Koko ikäni olen tosiaan ollut Ilveksessä, päälle kymmenen vuotta, joista kolme vuotta edustuksessa. Nyt kauden päätyttyä sopparini loppui ja piti vähän miettiä, mikä otetaan tälle kaudelle sitten suunnaksi. Siinä oikeastaan pari kuukautta mietin Ilveksen ja yhden toisen seuran välillä. Sitten Inter tuli siihen mukaan ihan viime hetkillä.

– Inter tuntui sen verran hyvältä ja myös se, että vaikuttaisi olevan parempi mahdollisuus päästä pelaamaan näistä jengeistä, jotka minulla olivat harkinnassa, Huuhtanen taustoittaa.

Hän saa myös itse arvioida, minkälainen on pelaajaprofiililtaan.

– Maalivahtina olen aika moderni ja atleettinen, jolla on hyvät reaktiot, saksalaisveska Marc-André ter Stegenin faniksi tunnustautuva Huuhtanen summaa napakasti.

Uusi seura tuo Huuhtaselle uusia virikkeitä harjoituksiin muiden muassa Ville Vastamäen opissa. Interin tuore hankinta oli tehnyt taustatöitä, millaiselle työmaalle hän on tulossa.

– Olen odottavaisilla fiiliksillä. Ennen siirtoa puhuin myös maalivahtivalmentajan kanssa ja siinä kaikki vaikutti tosi hyvältä. Olosuhteet ja myös se, miten se maalivahtivalmennus täällä hoidetaan, Huuhtanen kertoo hyväntuulisena.

Huuhtanen tuli Turkuun pelaamaan mitaleista.

– Inter on aikasemminkin ollut siellä Suomen kärkisijoilla, johon uskon myös tällä kaudella meidän pystyvän. Meillä on nuori ja innokas jengi, Eetu toteaa päättäväisenä.

 

Katso alta videolta koko Huuhtasen ensimmäinen haastattelu.