1.12.2021

Lupaavat Ryan Mahuta ja Mohammed Bakkar jatkavat FC Interissä

(Kuva: Henrik Siiskonen)

Ryan Mahuta ja Mohammed Bakkar jatkavat FC Interin paidassa. Mahutan aiemman pelaajasopimuksen optio kaudesta 2022 on aktivoitu ja Bakkarin kanssa on puolestaan tehty uusi sopimus kaudesta 2022.

Kumpikin heistä on noussut edustusjoukkueeseen seuran omista junioreista. Kaksikko oli jo viime kaudella mukana liigajoukkueen ringissä.

Urheilutoimenjohtaja Jani Meriläisen mukaan vuonna 2002 syntynyt Mahuta ja 2003 syntynyt Bakkar ovat ansainneet paikkansa edustusjoukkueessa. Samalla he toimivat hyvinä mallitapauksina seuran muille junioreille.

– Meille on seurana tärkeää, että pystymme tuomaan omia junioreita edustusjoukkueeseen säännöllisesti. Vapaalippuja sinne ei ole tarjolla, mutta kovalla työnteolla se on mahdollista. Pyrimme jo tulevalla kaudella tuomaan edustusjoukkuetta ja junioripuolta lähemmäs toisiaan, jotta tulevaisuudessa näemme entistä enemmän omia kasvatteja edustusjoukkueessa, Meriläinen valaisee.

Meriläinen on ollut tyytyväinen kaksikon kehitykseen.

– Mahuta sai jo viime kaudella jonkin verran vastuuta ja kehittyi pelaajana paljon. Vaikka Bakkarin liigadebyytti jäi tekemättä, myös hän kehittyi pelaajana ja ansaitsi sopimuksen. Molempien pelaajien kohdalla täytyy muistaa, että pystymme tarjoamaan heille joka päivä ympäristön, missä he kehittyvät.

Interin nykymiehistöstä muutama vastaava nuori pelaaja vietti menneen kauden peliajan vuoksi lainapesteillä Ykkösessä ja Kakkosessa. Meriläinen painottaa, että lainasiirtoja katsotaan aina tapauskohtaisesti.

–  Pyrimme löytämään jokaiselle pelaajalle pelipaikan, mikä tukee parhaalla mahdollisella tavalla heidän kehitystään. Molemmille on erittäin tärkeää päästä pelaamaan tulevalla kaudella. Enää pelkkä harjoittelu ei riitä, urheilutoimenjohtaja toteaa.

Mahuta haluaa kehittää heikkouksiaan

Mahuta on pelipaikaltaan vasen laitapuolustaja tai wingback. Hän kertoo päässeensä viime kaudella hyvin sisään Interin liigamiehistöön.

– Oli hienoa päästä pelaamaan jo heti ensimmäisessä matsissa ja maistamaan liigaa. Peli tuntui aluksi tosi vauhdikkaalta, mutta kyllä siihen tottui sitten kauden mittaan. Oli mukava päästä edustusjoukkueessa treenaamaan ja kehittymään, kun ympärillä oli tosi hyvä porukka, jossa oli helppo tehdä duunia, Mahuta kommentoi.

Vasenjalkainen pelaaja tietää heti pari asiaa, joissa hänen pitää kehittyä ajan kuluessa.

– Kyllä se tavoite itse pelaajana on, että saisin enemmän rohkeutta siihen peliin ja oikean jalan käyttö parantuisi.

Mahuta myöntää. että nousu liigamiehistöön aikanaan suoraan Kolmosesta hieman yllätti, mutta hän kertoo olevansa valmis tekemään töitä isompien liigaminuuttien eteen.

– Olen ylpeä, että pääsin nopeasti jengiin messiin, ja tästä stepistä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tavoite on jatkaa duunia samalla tavalla, ja saada mahdollisuus aloittaa avauksessa. Haluan toteuttaa itseäni juuri sellaisena pelaajana  kuin olen, Mahuta puntaroi.

Myös Bakkar aikoo rehkiä treenikentällä

Bakkar lienee suurelle yleisölle näistä kahdesta nuoresta se hieman tuntemattomampi kaveri, koska liigadebyytti tosiaan on vielä tekemättä. Annetaan lupaavan pelaajan täten itse kertoa muutama sananen pelaajaprofiilistaan.

– Tykkään haastaa ja olen omasta mielestäni hyvä siinä, ja minulla on hyvä ensimmäinen kosketus. Sanoisin, että 1 vs 1 -pelaaminen on minun vahvuus. Lempipelipaikka on oikea laita, mutta tykkään myös yhtä lailla pelata kymppipaikkaa, Bakkar avaa.

Bakkar iloitsee liigasopimuksestaan, mutta aikoo pitää jalat visusti maassa.

– Hyvältä tuntui totta kai tehdä liigasopimus, mutta se ei tarkoita vielä mitään. Työnteko jatkuu, ja vielä kovemmin, jos haluaa saada oman paikan kentällä.

Nuorukainen aikoo kehittää fysiikkansa ohella laukaisukykyään ja myös heikompaa jalkaansa.

– Aion harjoitella paljon omalla ajalla. Meille on nyt annettu ohjelma, mitä pitää tehdä. Siinä on salia ja juoksua myös, mutta aion lisätä siihen omia treenejä, koska pitää tehdä extraa, jos haluaa päästä seuraavalle tasolle, vasenjalkainen väkkärä pohtii fiksusti.

Edustusjoukkueen mukana harjoitellut ja ottelukokoonpanossakin mukana ollut Mohammed Bakkar odottaa vielä liigadebyyttiään. (Kuva: Tara Jaakkola)