29.8.2019

Lukas Eloranta debytoi U16-maajoukkueessa

(Kuva: Pia Kankare)

FC Interin 04 Mustissa ja B1-joukkueessa harjoitteleva Lukas Eloranta teki maajoukkuedebyyttinsä viime viikolla Suomen U16-maajoukkueen kohdatessa Ruotsin. Molemmat Visbyssä pelatut ottelut päättyivät Suomen voittoon, ensimmäinen lukemin 4-2, toinen 7-1. Eloranta oli otteluiden jälkeen tyytyväinen kokemukseen.

– Reissu oli kokonaisuutena todella hyvä kokemus ja samalla opettavainen tulevaisuutta ajatellen. Sain kokea, kuinka toimitaan maajoukkueessa ja miltä tuntuu olla joukkueessa, jossa on paljon taustoja, jotka ovat kaikki alansa ammattilaisia. Reissu toi myös lisää motivaatiota arkeen, esimerkiksi treenaamiseen ja siihen, kuinka olla urheilija ja mitä täytyy tehdä, jotta itse pääsisi pelaamaan kovimpiin sarjoihin aikuisena, Eloranta summaa.

Eloranta seurasi ensimmäistä peliä vaihdosta, mutta pääsi esittelemään taitojaan jälkimmäisessä ottelussa.

– Pelasin vasenta topparia, niin kuin olen tottunut pelaamaan seurassani. Minusta peli meni hyvin ja olin erityisesti vahva puolustamisessa. Omasta mielestäni yksi vahvuuksistani on pelin avaaminen eteenpäin, mutta minusta se ei näkynyt tällä kertaa pelissä, joten siinä ainakin jäi parantamisen varaa. Olen silti kokonaisuutena tyytyväinen peliin, Eloranta arvioi esiintymistään.

Myös Lukasta FC Interissä valmentava Jussi Nuorela antoi arvoa nuoren debyytille.

– Hienoa, että Lukas sai kutsun maajoukkueeseen. Kutsu oli täysin ansaittu, sillä Lukas on pelannut koko kauden hyvin B SM-sarjan joukkueessa, vaikka on syntynyt vuonna 2004. Nämä tilaisuudet ovat pelaajille aina tärkeitä mahdollisuuksia päästä mittaamaan henkilökohtaista tasoaan kansainvälisesti sekä harjoittelemaan ja pelaamaan muiden ikäluokkansa huippujen kanssa, Nuorela iloitsee.