13.12.2018

Kupittaan ykkösestä FC Interin oma kenttä

Turun liikuntalautakunta on tiistaisessa kokouksessaan päättänyt vuokrata lähimpänä Uudenmaankatua sijaitsevan Kupittaa 1 -kentän FC Interille. Inter kunnostaa nykyisellään huonokuntoisesta kentästä tekonurmikentän vuoden 2019 aikana. Tavoitteena on, että Interin joukkueet pelaavat Kupittaan ykkösellä jo ensi kesänä.

Inter on kuluneen syksyn aikana panostanut olosuhdekehitykseen Kupittaalla. Veritas Stadionin toiseen kerrokseen vasta valmistunut Junior Gym toimii pääasiallisesti lähes 500 junioripelaajan fyysisen harjoittelun tilana. Joukkueet ovat kuitenkin pelanneet ja harjoitelleet ulkokentillä ympäri Turkua. Pitkät välimatkat sekä harjoitustilojen vaihtuvuus ja rajallisuus ovat vaikeuttaneet toimintaa. Nyt varmistuneen oman kentän myötä FC Interin junioritoimintaa päästään kehittämään uudelle tasolle.

Oman laadukkaan kentän tuoma omavaraisuus mahdollistaa joukkueiden harjoittelun suunnittelun entistä vapaammin, kun harjoitusvuorojen määrät ja ajankohdat eivät ole yhtä riippuvaisia muista toimijoista. Uudesta kentästä on tarkoitus tehdä Turun toinen lämmitettävä kenttä, mikä lisäisi merkittävästi kentän käyttötunteja sekä mahdollistaisi ympärivuotisen harjoittelun Veritas Stadionin välittömässä läheisyydessä.

FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki näkee oman kentän parantavan harjoitusten laadun lisäksi myös seuran yhteisöllisyyttä:

– Uusi oma kenttä mahdollistaa meille useampia harjoitusvuoroja. Niiden myötä voimme jälleen ottaa Inter-perheeseemme myös uusia pelaajia. Toiminnan keskittyminen Veritas Stadionin yhteyteen tuo meitä myös entistä enemmän yhteen. Isot ja pienet interiläiset perheineen pääsevät kohtaamaan toisiaan sekä kentällä että kentän ulkopuolella.

Kenttähankkeen valmistelu on käynnissä. Yksityiskohtainen kenttäsopimus pyritään tekemään mahdollisimman pian.