13.2.2022

Kuittinen, Kagan ja Mendolin maajoukkueleireille

Luka Kuittinen leireilee myöhemmin helmikuussa U19-maajoukkueen kanssa. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Interistä sai muutama pelaaja lisää nuorten maajoukkuekutsuja helmikuun leireille.

U16-pojat (2006 ja myöhemmin syntyneet) leireilee 14.–17. helmikuuta ensi kertaa Erkka V. Lehtolan alaisuudessa. Eerikkilän leirille nimettiin neljä maalivahtia ja 30 kenttäpelaajaa. Interistä mukaan mahtuivat Lucas Kagan ja Iiro Mendolin.

U19-pojat (2003 ja myöhemmin syntyneet) leireilee Eerikkilässä 21.–24. helmikuuta. Tapahtuma on joukkueelle vuoden ensimmäinen ja samalla viimeinen ennen EM-jatkokarsintaturnausta, jossa Suomi taistelee kisapaikkaan oikeuttavasta lohkovoitosta Belgian, Italian ja Saksan kanssa.

Peter Lundbergin valmentamassa ryhmässä nähdään sinimustista Luka Kuittinen, joka siirtyi seuraan tänä talvena RoPS:n paidasta. U19-pojat pelaavat leirinsä aikana kaksi harjoitusottelua, joista toinen on Interiä vastaan torstaina 24. päivä klo 12.00.

Interin talenttivalmentaja Timo Paasolainen iloitsee maajoukkuekutsuista. Hän tekee paljon töitä nuoremman kaksikon kanssa.

– Pojat harjoittelevat hyvin ja ovat määrätietoisia nuoria urheilijoita. Sisäinen palo ja halu ovat heillä kovalla tasolla. Se on se tärkein asia, mikä pitää olla, jos haluaa kehittyä pelaajana ja mennä eteenpäin, Paasolainen toteaa.

Paasolainen hieman avaa, minkälaisista pelaajista on pelillisesti kyse keskikentällä viihtyvän Mendolinin ja toppari Kaganin kohdalla.

– Iiron vahvuus on ehdottomasti molempijalkaisuus. Vaikka hän on oikeajalkainen, niin vasen on lähes yhtä hyvä. Hän pystyy kummallakin jalalla jalkapallotekoihin hyvin.

– Iiro on myös todella dynaaminen. Hän ehtii tilanteisiin, koska on jatkuvassa liikkeessä. Tämän myötä hän on myös hyvä riistämään, Paasolainen kehuu.

Kagan on hyvä pallollisessa pelissä ja osaa avata peliä, mutta suurin pelillinen ase löytyy kuitenkin itse puolustustyöskentelyssä.

– Lucas on tosi hyvä puolustamaan, se on hänen ehdoton vahvuus. Hän blokkaa laukauksia ja voittaa paljon kaksinkamppailuja, talenttivalmentaja kertoo.

Paasolaisen mukaan näiden nuorten kehittymisprosessi etenee mallikkaasti.

– Paikka tällä maajoukkueleirillä ei ole ratkaiseva asia jalkapallouran kannalta, mutta on hienoa, että he pääsivät mukaan ja ansaitsivat sen omalla työllään. Se sama työ jatkuu, ja asiat pitää tehdä joka päivä paremmin ja paremmin.

Aiemmin helmikuussa maajoukkueleirien makuun Interistä pääsivät myös U15-pojat Valtteri Berg ja Oskari Inkeroinen sekä U17-pojat Niilo Puustinen ja Valentin Purosalo.