8.4.2021

Kotoutumishanke saa jatkoa Interissä

Punainen kortti rasismille -kampanja oli yksi viime kauden kotoutumisen edistämisen hankkeen tempauksista. (Kuva: Nina Forstern-Lindman)


FC Inter on valittu mukaan Palloliiton rahoittamaan Kotoutumisen edistäminen seuratoiminnassa (KES) 2 -jatkohankkeeseen seuraaviksi kahdeksi vuodeksi. Tavoitteena on edistää maahanmuuttajien kotoutumista jalkapallon ja seuratoiminnan avulla.

Hankkeen ensimmäinen osa oli käynnissä 2018–2020 ja Inter on ollut mukana hankkeessa alusta asti. Hankkeessa on vahvistettu maahanmuuttajataustaisten pelaajien osallisuutta seuratoiminnassa, kehitetty erilaisia tukimuotoja sekä ratkottu erilaisia arjen haasteita, esimerkiksi koskien kieltä tai kulttuuria.

Interissä kehittämisen kohteena on ollut ns. Welcome Bro -toimintamalli, jossa taloudellista tukea jalkapalloharrastukseensa tarvitsevalle nuorelle järjestetään seuran toimesta erilaisia työkokeiluja, joiden avulla hän voi itse osallistua harrastuskustannusten kattamiseen. Lisäksi samaa kulttuuritaustaa omaavia vanhempia pelaajia on valmennettu nuorempien kummipelaajiksi.

– Interissä meillä on yhä kasvava monikulttuurisempi jäsenistö. Eri kulttuurien ja kielten kanssa toimiminen on rikkaus, mutta edellyttää myös seuratoimijoilta osaamista, jota voimme hankkeen avulla edelleen kehittää, iloitsee hankkeen vastuuhenkilö junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen.

Lue lisää Interin Welcome Bro -toimintamallista

Lue lisää KES-hankkeesta