6.6.2019

KOLMONEN: Tasapelissä tappion maku

Kuva: Nina Forsten-Lindman

Inter ja PIF pelasivat tiistaina hyvätasoisen kolmosen ottelun Kupittaa 6:lla. Ottelu päättyi 1-1. Ottelun maalit tehtiin avausjaksolla. Edustuksen ringistä mukana olivat Elias Mastokangas puoli tuntia. Tämän lisäksi Hanson Boakai, Joona Järvistö sekä Lassi Viholainen täydet 90 minuuttia.

Kenellekään ei jäänyt epäselväksi miksi PIF keikkuu sarjan kärjessä. Joukkueessa on runsaasti taitoa ja kokemusta, samalla nuoruutta ja kovaa yritystä. Joukkue pelaa hyvää jalkapalloa kolmosen tasolle. Paikalla olleet näkivät myös, että Inter oli pelissä lopulta se joukkue, joka piti palloa enemmän ja loi enemmän selkeitä maalipaikkoja. Nähdyn perusteella täytyy uskoa, että Inter tulee nousemaan mukaan sarjan kärkikahinoihin.

Ensimmäisellä jaksolla peli oli suhteellisen tasaista vaikka Inter hienokseltaan piti palloa vastustajiaan enemmän. PIF hyökkäsi enemmän käyttäen pitkiä palloja kun Inter puolestaan muutamia hetkiä lukuun ottamatta yritti rakennella peliään lyhytsyöttöpelillä maata pitkin. Muutamaan otteeseen Inter eteni maukkailla syöttökombinaatiolla vastustajan boksiin, vain viimeisen syötön ja keskitysten laadussa oli moitittavaa. Kentän kunto yllättävine pomppuineen ikävä kyllä vei parhaan terän kotijoukkueen pelistä.

-Harmittavaa, että kenttä ei ollut kovin hyvässä kunnossa. Meidän peli hidastui tosi paljon kun pinta oli niin epätasainen, valmentaja Erol Ates harmitteli.

Maalit tehtiin ensimmäisen puolituntisen aikana. Hanson Boakai vei Interin 1-0 johtoon vartin kohdalla, saatuaan pallon itselleen boksin rajoilla. Hän vapautti jalkansa ja laukoi ahdistettuna pallon maaliin. Vartti myöhemmin PIF tasoitti, Inter-puolustuksen tehtyä ottelun ainoan suuremman virheensä. Tilanteesta Gesim Voca pääsi läpiajoon, eikä hän erehtynyt, 1-1.

Toisella jaksolla Inter otti selvemmin pelin haltuunsa. Aika ajoin palloa pyöriteltiin pitempään Piffenin puolustusalueella. Useampi maalipaikka onnistuttiin luomaan, parhaat niistä oli Joona Järvistöllä sekä aivan ottelun loppuhetkillä Lassi Viholaisella. Piffenin maalivahti Arnold Ushanoff torjui erinomaisesti maalillaan. Viholaisen yrityksessä Ushanoff oli jo ohitettu, mutta pienestä kulmasta Viholaisen laukaus meni niukasti keittiön puolelle. Piffenin tilanteet toisella jaksolla jäivät parin kaukolaukauksen ja vaarallisen vapaapotkun varaan.

– Olen todella ylpeä tästä joukkueesta. Olemme kehittyneet aivan valtavasti. Tänään loimme paljon maalipaikkoja mistä olisi voinut maalin tehdä. Vastustaja pidettiin hyvin tekopaikoilta pois, yhtä virhettä lukuun ottamatta. Lopputulos jäi kismittämään, olisimme ansainneet enemmän. Mutta tästä on hyvä jatkaa, Ates sanaili.

Inter reservijoukkue jatkaa A-nuorten ykkösessä perjantaina kello 19.45 Littoisissa LTU:ta vastaan. Kolmosessa pelataan lauantaina kello 14.15 Yläkentällä, FC Inter-Toejoen Veikot.