Kolmonen: Reservit voittoon kuukauden ottelussa

Inter voitti Kolmosen kuukauden ottelussa Someron Voiman 3-1 (1-0) lukemin ja nousi sarjassa jo toiseksi pisteen päähän sarjakärki Peimari Unitedista. Interin kaikista maaleista vastasi kärjessä pelannut Joona Järvistö. Kaksi maalia kirjattiin pelitilanteista ja yhden hän upotti varmasti maaliin rangaistuspotkusta.

Liekö Interin huonoutta vai vastustajan hyvyyttä, mutta Interin peli ei oikein ottanut kulkeakseen. Syynä saattoi olla myös lähes 30 asteen helle, joka tylsytti pelaajista terävimmän terän.

– Pelasimme ottelussa vain noin 20 minuuttia sovitusti, manaili joukkueen valmentaja Erol Ates ottelun jälkeen.

Pitkien pallojen viljely sai valmentajan mietteliääksi.

– Missään vaiheessa ei sovittu pelattavan pitkillä palloilla, vaan tarkoitus oli pelata maata pitkin syöttelemällä. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen saavutettuun voittoon, sillä loimme varsinkin ensimmäisellä puoliajalla vastustajaa enemmän maalipaikkoja ja paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet ratkaista ottelun jo silloin, Ates jatkoi.

Interin useat hyökkäykset päätyivät joukkueelle epätyypillisesti paitsioliputukseen juuri pitkien pallojen roiskinnan vuoksi. Toinen puoliaika oli joukkueelta jo parempi, vaikka vierailjiat päästettiinkin tasoittamaan ottelu 51. minuutilla. SoVon ainokaisen teki kaudella jo 11 maalia tehneen ja pelissä loukkaantuneen John Dighan tilalle kentälle vaihdettu Dribril Lahm.

SoVon orastava kiri sai kuitenkin lopun, kun 57. minuutilla Joona Järvistö iski illan toisen maalinsa. Tästä maalista vierailjat eivät enää jaksaneet nousta taisteluun voitosta. Järvistön hattutemppu ja Interin voitto sinetöityi neljä minuuttia myöhemmin, kun Interin pelaajaa rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti.

Ottelu pelattiin Suomen Palloliiton kuukauden otteluna ja SPL palkitsi kotijoukkueen parhaana kolme maalia tehneen Joona Järvistön ja SoVon joukkueesta Interistäkin tutun Eduardo Rodriguezin. Ennen ottelua palkittiin Interin Roope Kantola Kolmosen Länsi-Suomen lohkon kesäkuun pelaajana.