Kolmonen: PIF Interiä terävämpi kärkiottelussa

Interin reservit vieraili perjantaina Paraisilla taistelemassa pisteistä Kolmosen kärkikahinoissa. Kokenut PIF tylsytti nuoren Interin terän ja pisteet jäivät Paraisille 2-0 lukemin. Ottelun maalit nähtiin avausjaksolla.

Inter lähti pistejahtiin omalla tutulla pelitavallaan. Palloa pidettiin ja liikuteltiin maata pitkin. Tähän oli myös kotijoukkue PIF varautunut ja osasi hidastaa Interin hyökkäyksiin lähtöjä. Interillä oli suuria vaikeuksia ohittaa isäntien keskialueen prässiä.

Terävän prässin ansiosta PIF siirtyi 1-0 johtoon. Hyökkäyksen rakenteluvaiheessa Behar Cimili prässäsi Interin puolustajaa, riisti pallon ja laukoi noin 40 metristä pallon yli maaliltaan ulkona olleen Onni Sillanpään. Ottelua oli pelattu 21 minuuttia.

Peli jatkui saman tapaisena. Inter jaksoi kärsivällisesti yrittää, mutta isännät puolustivat tarkasti. Kun avauspuolikasta oli jäljellä viitisen minuuttia, Inter sai hyvän laukaisupaikan. Matias Lahti jysäytti kunnon pommin, mutta isäntien puolustus blokkasi laukauksen. Tilanteessa nopeimmin reagoi Piffenin Ville Ranta-aho joka sai nopeaan vastahyökkäykseen seurakseen Jonas Lehtisen. Vastassa oli vain yksi Inter-puolustaja, jonka Ranta-aho huiputti ja syötti Lehtisen vapaaksi. Lehtinen maalasi 2-0 ohi voimattoman Onni Sillanpään Interin maalilla.

Heti tämän osuman jälkeen Interille avautui ottelun paras paikka. Emil Peltonen vei pallon väkisin isäntien maalille. Hushyar Aftab oli takaviistossa laukaisusektorilla mutta Peltonen yritti itse osua etukulmaan. Arnold Uschanoff paraislaisten maalilla torjui komeasti.

Toisella puoliajalla Inter sai ajoittain hyökkäyspeliään toimimaan käyttämällä pitkiä syöttöjä. Nyt päästiin ensimmäistä jaksoa paremmin vastustajan puolustuksen selustaan. PIF jatkoi tarkkaa puolustamistaan eikä Interille lopulta avautunut vaarallisia tekopaikkoja. Inter ei yksinkertaisesti löytänyt avaimia paraislaisten puolustuslukon avaamiseen.

– Pelasimme omaa peliämme, pidimme palloa, mutta meidän oli vaikea päästä vastustajan puolustuslinjan taakse. Vastassamme oli todella hyvin organisoitu puolustus. Piffen oli terävä ja teki maalinsa heidän ainoista paikoistaan, jotka syntyivät nopeista vastaiskuista. Muuten pidimme heidät poissa maalipaikoilta, Erol Ates kertasi ottelun tapahtumia.

Inter pelaa seuraavan ottelunsa Kolmosessa keskiviikkona 14.8. Yläkentällä kello 18.00, vastustajanaan sarjakakkonen Masku.